24 April 2014

Dear Gladys,

errr...., when was the last time i call you Gladys?! can't recall!! forever will call you "De" though!

De, I'm coming home again tonight .. yup this time to attend your wedding!! OHEMJI!! a wedding?!! seriously?!! how old are you now?! maybe I should ask myself first how old am i this year HAHAHA ... and i just realised that i was married at the same age like yours, .. 26!! time flies too fast!! way toooooo fassstttt!!!! bumi memanggil doraemon! bumi memanggil doraemon!! butuh mesin buat men-freeze-kan waktu!!! 

De, it seems like yesterday when i was preparing stuff for my wedding and now it's your turn!! Gia kapan nih?!! HAHAHA.. confirm I'm going to cry like nobody business tomorrow, .. and fyi, it's tears of joy!! in fact, I'm tearing while typing this!! am I normal?!! I don't think so!! HAHAHA .. note for Raimond, please bear with my tears during this weekend. for Yun, please sit next to me all the time, jadi gw ada temennya!!! and Rini, please don't say anything!! PLEASE!!!! just hand in the tissue for me! and Yun too ..

De, I pray and I believe you'll have a blessed and wonderful marriage life like mine! oh yeah!! to be honest with you, it's not going to be a smooth sailing ride all the time, .. a little bumpy road here and there but at the end it's going to be worth it .. the fact you're going to marry the right guy, the man that you love, si ekiiiiii marikiii ..  make this journey even delightful .. and adventurous if i may say!! i believe you will grow more as a woman, .. as a wife, .. as a mom too! not so soon i guess! hehe.. and you'll grow as a couple as well .. 

De, saying "i do" is just the beginning of everything! maybe not everything, ... quarter of everything hehe .. it's a big milestones in someone's life! at least for me! but no matter what happen, make Jesus as the centre of  your life! of your marriage life!! no argue about that on this .. let His love be the foundation of your relationship with eki, .. let His Words be your guide through this whole new journey, .. marriage life can be nasty sometimes hehe .. hell yeah haha ... but I can guarantee when you put Jesus first above all things, everything is gonna be just fine! trust me! been there done that .. and still doing it :)

De, I have no idea how long this post going to be .. but who cares, I'm still and always be your elder sister so in this case, I still get the priority! :) I'm going to blabber whatever I want to say coz I know the moment I see you tonight I'll be speechless! not literally speechless, but I'll be busy with those to-do-list stuff you already given to me .. btw, tas pinggang eike udah disiapin belom?! apa sekalian tas ransel aja?! HAHAHAHA :D

De, let's recall some old good KRAZEY memories!! first and foremost, our beyonce video! yeah that one, you know what i mean .. what on earth we did that day?! I really hope the video was lost and burnt somehow!! what was in our mind?! can't believe myself .. oh! do you remember how I made you slide down from loteng to the living room using mom's bed sheet? hihihihi .. that was fun!!! shall we do that again tonight?!! we can ask Gia to join us this time around!! wohooooo ... papa will faint immediately I guess .. oh De, allow me to say sorry again for being a lousy playdate partner, for always fell asleep time whenever we play dokter - dokteran! i just can't help it HOHOHO .. but you're always be the best play partner ever! dari masak - masakan, maen barbie, polly pocket, sampe maen tanah! 

De, thank you for being such a great sister to me! I really mean it when I say that you are such a GREAT SISTER with all capital letters! and bolded and GORJESSSSS too! can i add AMAZING and LOVELY as well?! coz you are one!! there's a time, maybe most of the time I act so bitchy!! but you will always be there for me, accept, and love me for who I am .. I think you have no option in that case! hahaha .. thank you for listening all my rubbish talk! thank you for supporting my "bingung" dance and all others my nonsense dances and moves!! HAHAHA .. thank you for letting me always be the number one in my family .... for bearing with all my selfishness and pride! and foolishnessssss too!!! for teaching me how to put on make up, for being a good example when it comes to perseverance, honesty, and loyalty! thank you thank you thank you for keeping up with me all this times! not to forget, thank you for being a great shopping partner!!! we score A for this!! thank you for many many things that you have done and you may not even realised it but it means a lot for me! THANK YOU, SIS!!!!  i really cherish our sisterhood! the fact that now I'm joining the Praptanas gang and soon you'll be joining the Kencana Kusnadi clan but we know that Sastra will always be our last name! berasa ribet gw nulisnya nih! HAHAHA .. #sastrasistersforlife!!!

De, things are going to be different but that's okay! sometimes change are good! tapiii ntar kalo pulang ke sunrise ada siapa donk?!! ada Gia sih!! please tell Eki to let you have a sleepover at sunrise once in a while when I go back home! and we can have those maca - maca nite again!! hehehe .. I really have mixed feeling now! words can't describe how happy I am for you! and Eki too!! feels really like yesterday when we started to learn how to drive the car HAHA .. how papa will be senewen every time we're driving .. oh my dear Gladys, I'm really proud to have a sister like you! I love you to the moon and back, .. and to the sun and to all the milkyway!! 

De, I pray that the God who gives hope will fill you with much joy an peace as you trust in him forever in your life! Then you will have more and more hope, and it will flow out of you by the power of the Holy Spirit! Amen!!! 

De, .. this post have to come to an end somehow!!! welcome to the club!! enjoy the "gift"!! *wink* .. senter mana senter?!!! HAHAHA .. and cheers for your new beginning!! *tiup terompet taon baru sambil bawa tanjidor keliling komplek!!! plus pasang layar tancep setel pelem bang rhoma macam kita biasa liat dari loteng kalo ada selametan di kampung sebelah!*

cups!!

xoxo,
your tentacle sister! HAHAHA .. you know i know! and Gia knows too!!! psssttt .. it's our secret! 


cheers! to infinity and beyond!! best sistah' .. boleh sis cek ig kita! lho?!! ;)

22 April 2014

Finding Kitty

kalo ada yang suka sama Finding Nemo berarti musti baca postingan gw yang ini, Finding Kitty! ga beda jauh ceritanyaaa koq! HAHA..

lokasinya masih di Thornybush dan masih seputar aneka ria safari! hari ini gw bangun dengan misi ingin ketemu sama badak, leopard, buffalo jugaaa .. biar afdol ketemu big 5!! dan mulailah game drive kita hari itu .. muter sana muter sini tapi ga ada tanda - tanda binatang, .. apa masih pada tidur kali ya .. tapi kita tidak menyerah! maju terus pantang mundur ... sampe tiba - tiba si tracker kita, Cedric bilang kalo dia spot t**nya badak! widih!! hebat ga tuh trackernya, sampe jenis t**nya aja dia tau donk!! semangat lha kita semua yang di dalem jeep! dan ga berapa lama si Cedric turun dari jeep bilang mau nyari badak, .... dan ga berapa lama lagi Cedric manggil si Gerald lewat walkie talkie bilang kalo dia nemu gerombolan badak .. kita, gw tepatnya lagsung girang bukan kepalang!! dan yang selanjutnya terjadi bener - bener di luar dugaan ..

Gerald, our ranger parkir jeepnya dan kita disuruh turun buat bush walking ke tempat badak! serius loe?!! sumpeh loe?!!! begini katanya dalam versi bahasa indonesia, "kita mau liat badak tapi kita bakal turun dari jeep, jadi gw minta loe semua buat ikutan instruksi gw. jalan pelan - pelan ga boleh berisik sama sekali dan jalan satu - satu saat gw beri kode! pokoknya setenang mungkin" .. dan kita semua he'eh he'eh .. gw ga bisa jelasin perasaan gw saat itu! antara seneng mau liat badak sama takut diliat sama si badak! bisa berabe bukan?! mana si Gerald turun bawa senapan lagi, .. senewen juga liatnya .. doi bilang buat jaga - jaga. Dan, salah satu anggota rombongan kita sempet nanya, "what's the game plan?" .. dijawab si Gerald, "kalo itu badak mau nge-charge loe ngumpet aja di semak - semak, soalnya badak itu kalo lari arahnya lurus jadi loe langsung ke sisi samping aja" .. enak betul ngomongnya masbro!!

akhirnya kita satu - satu ngendep - ngendep jalan ngikutin si Gerald buat ngeliat si badak, .. kata si Cedric kita beruntung soalnya anginnya lagi bertiup ke arah kita jadi si badak ga bisa cium bau badan kita, mana belom mandi lagi tuh pagi - pagi HAHAHA ..

photo courtesy of Erin




kelar ngendep - ngendep liat badak kita lanjut lagi muter - muter dan berjumpa dengan yang lainnya ..


udah puas?! belom!! mana macannyaa?!! aku mau macan!! macan!!! tiba - tiba terdengan lagu iwak peyekk .. iwak peyeekkk .. sambil bayangan trio macan joget - joget! HAHAHA .. stop!!! dan terdengar gosip lagi dari walkie talkie tetangga kalo ada leopard, langsung puter haluan kita nyari si leopard. btw, jangan bayangin jalanan kayak safari di puncak atau gimana ya, ini bener - bener hutan yang kalo gw disuruh nyetir bisa ga balik - balik .. dan hebatnya si Gerald bisa aja lho nyetir kesana kemari, gw aja ngeliatnya perasaan sama semua .. dan pencarian kita berbuahkan hasil ..


OHEMJI!! itu leopard si cantik gila!!! anggun banget! dan dia jalan aja donk ga peduli sama kita .. udah kayak model jalan di catwalk. all i can say is how great is our God!! one of the prettiest animals that I've ever seen in my life! gorjes!! kita sempet rekam juga .. i'll try to upload the video later on okay :) kelar ketemu si kitty, kita pulang buat sarapan .. terus leha - leha, sempet nyobain berenang juga di kolamnya hehehe .. makan siang terus sore siap - siap lagi buat game drive sore ..

menu makan siang kita
sore hari kita langsung disambut sama gerombolan impala ..


dan juga ini ..


ini kebo afrika, bukan kayak kebo di indo, ... kalo kebo di indo namanya water buffalo, begitu kata om ranger. kirain udah donk ya liat kebonya .. eh pas baru aja jalan kita kecegat lagi sama another rombongan kebo! emang dasar kebo!!! HAHAHA

dasar kebo! ;)



and kindly enjoy the African beauty ..


dan sekali lagi Tuhan baek, we got a chance to see the kitty in the dark, .. and she's still beautiful!


dan petualangan kita di Africa ditutup dengan superb dinner di boma, .. boma itu semacam tempat terbuka ada api unggun geto! the dinner was awesome!! the companion was great!!! we are truly favored!!!


the best part of the dinner was .. ada sambel balado donk!! dan pedesnya nampol!!! wohoooo!! gw kenyang sekenyang - kenyangnya malem itu .. dan pas kita balik ke kamar, .. jeng jeng jeng .. kamar kita udah bertaburan bunga dan lilin dimana - mana HOHOHO .. jadilah malem itu yang ada beres - beres kembang sebelom tidur!! hihihi .. 


malem itu tidur pules bener!!! dan besok pagi - paginya kita udah dijemput buat ke airport, ..
thank you Africa! it's been a magical journey with you!!! I am one grateful traveler!!!

video
video

video

Tiptoe Through The Tulips

Do you know that Tulips are the third most popular flowers in the world, after Roses and Chrysanthemums ... well, honestly i thought bank flower aka bunga bank is the most popular flower in the world! HAHA maksa yeee!!! btw, the name "Tulip" was derived from the shape of the flower that resembled the turban the Sultan of the Ottoman Empire, now known as Turkey. This was called "Tulipan" in Europe, which then led to the English name "tulip". source: copy paste telek - telek dari brosur Tulipmania ;) 

enough with the intro!! so last Saturday we decided to play tourist for a day, armed with camera as well and made a visit to Garden by the Bay. they were having Tulipmania exhibition at the Flower Dome .. gaya sih turis tapi pas masuk ke dalemnya tetep donk pake fasilitas orang lokal biar bayarnya lebih murah hehehe ;) ini bukan pertama kalinya gw ke GBTB yang kalo kata nyokap gw garden bidibey HAHA .. tapi ini pertama kalinya gw masuk ke Flower Dome, .. ya maklum suka medit jadi ga mau bayar, tapi kali ini sekalian ada si tulipmania, sekalian libur, sekalian ga kerjaan, sekalian belajar foto, dan sekalian lagi pengen hambur - hamburin uang! ya kali kakak hambur - hamburin uang!!! udah lupa kali ya sama masa - masa jadi siti nuraini ;) ada baiknya gw berhenti ngomong kali yaaa hahaha ..

well, .. enjoy some beauty shots from our humble camera ...


last but not least, my favorite shot of the day ...

my fave man with miffy!!!! :)