Posts

Play to Pause

Image
pause pɔːz/
noun: a temporary stop in action or speech.
In this fast moving pace of life, the press button might be the least button you want to use. Instead, people tend to press the fast forward button. At least that happen for me until the small voice inside my heart ask me to press pause.
Seriously?! Demi apa kakak?!
With so many things to do, so many things to think, a toddler that need to be fed and entertained, a house to be cleaned, a husband to be taken care, plates need to be washed, mentee to be mentored, and this and that, and the list keep on going, .. I need to press pause?! Not to forget my hair need to be dyed also! Aiyo! Cannot lah! Things won't automatically be done by itself when I press pause. After all, I thought life is about moving forward isn't it? I rather press play all day long, all year long.
But hey, it's a pause after all; a temporary stop
Not a stop; A pause
Another thing, when you press pause, you have to press play again somehow, right?!
Som…

#31/52: Sailor #MAMAYUKERO

Image
Someone ever asked me, "How do you do that?" And I was, "Do what?!", "Do that! Taking care Gide alone, doing all the house chores and still have time to blog!" Terus seenak udel saya jawab, "Karena gw punya kekuatan bulan!!!" Jiah! Berasa Sailor Moon aja! Umh, sebenernya kalo boleh jujur saya lebih pilih Sailor Jupiter!! *lalu diketok pake wajan* HOHOHO 
Trust me! I'm not the only momma blogger out there! Ibarat pepatah kekinian mengatakan, saya ini cuma remahan rengginan di tengah perkancahan peribuan dan perbloggeran! Percayalah di balik semua foto - foto bagus dan postingan blog saya, ada #MAMAYUKERO yang jumpalitan ganti seprei trus sibuk masak nasi capcay, yang lepek dan bau asem tapi tetep ribet sendiri pegang kamera, yang eneg liat cucian koq ga abis - abis, yang lagi buru - buru mau pergi tapi kesandung mobil - mobilan, dan ga ketinggalan, yang baru mau maen instagram koq ya anaknya udah bangun! HAHAHA
Just like everybody else, I…

The Nananas' Toddler Packing List

Image
I have no idea how many times I said this before but I'm married to someone whose dream is to travel around the world. "Kamu tau lah, Gee dari awal kita pacaran aku udah bilang ke kamu, I won't fancy you with those expensive bags or shoes but I'll bring you around the world .. And now with Gide as well" And I'm one grateful wife! Walopun masih usaha kadang minta dibeliin tas dan biasanya ga pernah berhasil. Ya namanya juga usaha kan HOHOHO ...
We went to Bangkok earlier this as our premiere family trip and it was a success. Yeay! Moving on, we are going to have another short trip next week followed by our big trip in October. Plus some balik kampong trips! Can't hardly wait! Oh no! Mendadak keinget sate padang! SOS!! 
As you know, bring a toddler along is one thing but the amount of stuff that need to be brought is another thing! Double the hassles yet double the fun!! With this post, I would like to share The Nanana's toddler packing list :)
THE IDE…

Suami Masa Gitu

"Rai, aku lagi pengen makan bolu tape"
"Di sini ada?"
"Ga tau, ntar aku mau pesen kalo pas balik indo"
"Ya udah, pesen aja ntar. Kamu tau pesennya dimana?'
"Iya tau! Temen aku ada yang jual kue, ntar pesen sama dia. Udah tanya harganya juga. Murah seloyang 120ribu"

"Itu mah mahal kali!"
"Lah?! Ya segituan lah sekarang, kan seloyang juga"
"Ya 120 ribu mah mahal, murah tuh 2000. Gorengan tuh murah 2000!"
"YA KALI REMON! DUA REBU! BIKIN KESEL!"
"HAHAHA .. Loh?! Bener kan?! Aku salah dimana?! 2000 murah kan?!"
"TERSERAH!!!"

Kurang kesel gimana coba ya?! Kalo kata bapake Gide, hal - hal kayak gini yang bikin hidup saya berwarna karena kawin sama dia. Iya! Warna item! HAHAHA .. Yah sejujurnya, sejak ada Gide saya sadar kadang - kadang eksistensi bapaknya agak berkurang di mata saya dan itu ga boleh banget. Saya setiap hari suka ngingetin diri saya sendiri kalo peran utama saya itu sebagai istr…

Kroket Belanda ala #MAMAYUKERO

Image
First thing first, kroket belanda tuh sama ga sih sama bitterballen? Someone help me, please? Thank you in advance :)  Anyway, siapa di sini yang #teamsavoury kayak saya?! Saya suka cemilan yang asin, creamy, cheesy gitu! Nah si kroket belanda ini salah satunya!!
Pertama kali makan kroket belanda dimana lagi kalo bukan di rumah buatan si mami! Sejak saat itu, si kroket belanda masuk jadi salah satu cemilan favorit bersamaan dengan risol ham keju, pastel, dan kawan - kawan laennya. Banyak yah sis favoritnya! HAHAHA ... And yes, demi mengobati rasa rindu terhadap kroket belanda buatan mami saya dan rindu kepada rumah akhirnya saya coba iseng bikin sendiri ..
Sukses ga Gill?!
Sukses donk! Karena sukses itu relatif! HAHAHA ..