Posts

Showing posts from November, 2012

Girl on Fire

Image
She's just a girl, and she's on fire
Hotter than a fantasy, longer like a highway
She's living in a world, and it's on fire
Feeling the catastrophe, but she knows she can fly away

Oh, she got both feet on the ground
And she's burning it down
Oh, she got her head in the clouds
And she's not backing down

This girl is on fire
This girl is on fire
She's walking on fire
This girl is on fire

kenapa? siapa? bagaimana? oh .. oh .. heboh bener yak! lagu ini lagi nyangkut di otak gw gara-gara kemaren itu denger si silvia yakoub nyanyi di the voice terus kemaren pas lagi nyetek-nyetek tipi liat video clipnya juga .. by the way busway ketemy subway, anyway .. judul sama isi postingan bakal beda jauh! hehehe ;p
so hows life, peeps?!! cuaca di luar bagaimana? cuaca hati bagaimana? cuaca kantong bagaimana? hehehe .. gw lagi nano nano nih!! kalo inge punya nano nano japan, gw punya nano nano hati! apa pula nih nano nano hati .. mari sini saya jelaskan yaaaa :)
gw seneng! soalnya udah…

Keep Calm and ..

Image
.... wear black! :)

Happy Wife and Her Salad

Image

Still a Friend of Mine

Image
... i still remember that yellow ritter sport! it's exactly the same with the one you gave me in 2006! it's like donkey years ago .. a chocolate to show that a friend from far - far away land finally came back! and look at us now .. we're still friends, best friends indeed!! best friend forever .. yup! you and me! thanks for being my best friend .. in good times and bad times, in times of plenty and in times of want, in times of sickness and in times of health, in times of joy and in times of sorrow, in times of failure and in times of triumph, in times of hunger and in times of fullness ..

a friend loves at all time .. proverbs 17:17

Let's Talk About L.O.V.E

Image
hey bebi!!! someone said that a relationship where you can act like complete idiots together is the sweetest thing ever!! .. and you know what, i couldn't agree more with that! haha :D thanks for a syubidup paw paw 2 years that we have so far ... i know the best is yet to come! happy anniversary hunyiiii!!! love ya' partner!! ♥ ♥ ♥

I'm so ..

.. looking forward to go back to indo!
and before that can happen there are couple things to be done ..
group presentation PTC alias rapotan this saturdayyoga & fani's wedding personal reflection on taare zammen par movie .. exam!! :(willy & yoan's wedding group assingment .. which the due date is 26 december! are you kidding me?!! told my group mates already to do it before holiday week and they just hav the same thouhgt like me! me likey!tea session for the new parents .. and not to forget the power point slidessetting up my new class and learning corners for next year .. i'm taking N1 again btwdance practice for 1st december .. btw, are we still going to have mob, bombie?! ;pthe royals christmas dinnerdiet! oh yeah! HAHAadmin stuff for my new class decorate my new class .. and there goes my saturday :(meeting with the N1 teachers and laoshi to discuss next year time tableTLG appreciation dinner :)draw my class layout packing hehe ;pchristmas shooping! me likey!!…

yes/no/yes/no

as much as i want to say yes to everything but at the end of the day there are several things that i have to say no .. in oder to make me stay alive! i'm not telling you that i'm the busiest woman on earth or a famous celebrity .. err, well maybe i'm a celebrity in my own dream world! haha .. the thing is i'm not a superwoman. errr, .. again maybe i am in my own dream world again haha #ditoyor!! yaaa faktor gw bukan superwoman bikin gw harus belajar bilang 'tidak'. just like what happende few weeks ago. initially i was asked to help my friend's wedding to play super mini musical .. and again at the end of the day i have to say no ...

basically i'm not a no person. trust me! i'm more to yes person .. i'm a yes hore-hore person at heart but as time goes by i learn how to say no .. yaaahhh ceritanya udah makin dewasa getoh, jadi sekarang udah mikir dulu sebelom maen iya-iya walopun kadang suka lupa mikir hahaha .. i also learn to set my priority y…

What You Eat is What You Get

Image
haish!! apa kabar diet?!! kayaknya diet lagi lari ke hutan belok ke pantai .. dan bentar lagi nyemplung ke laut .. ngomong saban ari mau diet tapi mulut ga brenti ngunyah! omdo doank .. boooooo!!! serius! gw harus diet!!! taon lalu berat eike 59 kg dan diam-diam tapi pasti menanjak ke angka 70!! edannnnnnnn ... dan sekarang gw berniat untuk mengembalikan ke angka semestinya, 60 aja lha .. so far sekarang udah menurun di 68 tapi koq kayaknya mentok di situ ya :(

banyak orang bilang diet yang bener tuh begini begitu bla bla bla .. intinya gw tau sih harus tetep makan tapi dikontrol dan olahraga, terus teori makan sebelom laper dan berhenti sebelom kenyang, dan sebagainya ... nah balik ke pokok permasalahan awal dimana, gw makan tapi ga kontrol dan olahraganya cuma jejogetan seminggu sekali ditambah nyapu, ngepel, sama loncat-loncat bareng anak-anak bebek hehehe. jadi dimohon kesediaan saudara-saudari sekalian untuk berbagi tips diet nikmat nan praktis tanpa penderitaan buat gw hahaha .…

Apple, Blackberry .. or Orange?

Image
saying hello from rainy singapore! #lambai-lambai di bawah payung sambil cengengesan ;p

somehow weather can affect my mood and i tend to wear dark color during this kind of season. sooooo i decided to take out my orange bag for a walk yesterday, paired it with my grey tee and black skirt so i didn't look so gloomy since singapore has been raining like cat and dog lately. another theory that popped in my mind when i chose skirt over pants, "it will be easier to dry your wet legs rather than your pants" aha! what such a brilliant theory ;)

Happy Rainy Thursday at Sarkies Road

Image
have you ever been to 1 sarkies road before? if your answer is no then  you should give me a high five! tos dulu kita, jek!!  honestly i have no idea there such place like this till last thursday when i went there with my N1 .. yup yup gw sama anak-anak bebek pegi jalan-jalan lagi hehe and this time around we went out to watch a play titled ashputtel, the story of cinderella ..

this play is still showing until .. today hehe .. today is the last day!! baru aja gw cek di sistic dan ternyata hari ini hari terakhir .. yaaa padahal baru mau gw promosiin biar pada nonton. the duration of the play is about 50 minutes without interval, telling you a story about ashputtel, a girl who sleeps in the ashes by the fire place. you may know her as cinderlla as well :) a story about her life with her stepmother, stepsisters, ... not to forget the prince charming but no fairy godmother this time .. she's been replaced with a magical tree. it doesn't matter .. i still love the play!!! so grat…

k-k-k-kid's kampong!!!

Image
yeay! another excursion day!!! ;)

yup yup yup!! minggu lalu kita ke KID'S KAMPONG di pasir ris .. jauh ajeee tuh tempat .. rombongan kali ini isinya N1 + N2 .. ini kunjungan pertama gw juga ke kid's kampong jadi gw tuh sempet ngebayangin bakal kayak gimana dalemnya dan ternyata jauh sekali sama bayangan gw hahaha .. gw pikir tuh tempatnya bakal gede terus bener-bener sesuai sama namanya jadi masih unsur kampung-kampung geto .. ternyata ini kampung modern ..

basically kid's kampong ini kayak semacam farm animal dimana anak-anak bisa belajar sekaligus berinteraksi sama binatang yang ada di dalemnya .. terus juga ada animal show .. overall i think it was a good exposure and experience for the children .. and for me as well hehehe ;p



honestly, gw nyerah kalo urusannya sama binatang. gw ga suka binatang .. jadi urusan excursion kali ini gw memantau anak-anak sambil poto-poto ajaaa .. kalo urusannya udah binatang gw ngerasa gw bukan guru yang bae karena gw sendiri takut huh…

Khayalan Tingkat Tinggi

Image
jadiii ceritanya gw selalu berkhayal andaikan saja gw punya super power! jenis super power yang gw punya itu bisa membuat benda yang gw tunjuk di majalah menjadi nyata! hahaha .. yaaakkk ngayal aja loe, gill!!! gw rasa ini efek laper mata setiap baca majalah dan berdampak kepada kondisi otak dimana gw ngayal seenak udel .. yaaaa namanya juga ngayal juga jadi ya sah-sah aja lha ya mau gimana bentuknyaaaa .. gw tuh pengennya setiap benda yang gw tunjuk di majalah bakal muncul di depan mata. kalo misalnya yang gw tunjuk sepatu atau baju, benda itu bakal muncul sesuai dengan ukuran gw. sekali lagi namanya ngayal jadi boleh donk gw detailin sekalian hahaha ;p kepikirannya kalo emang bener punya super power itu nyimpen barangnya gimana  yaaa .. hahaha .. pasti banyak! oh gw tau! gw garage sale-in barang-barang yang udah ga mau .. pinter yeee .. dapet gratis tapi ujungnya bisa jadi duit hahaha ;D dasar otak dagang!!

kemaren gw cerita ke abang soal khayalan gw ini dan begini jawabannya ..

him…

Super Early Breakfast

Image
cooked this for abang few days ago around 1 am for his super early breakfast. it wasn't supper, it was super early breakfast!! 1 am .. that's super early, wasn't it?! ;p the initial idea was from nasi gila!! basically i just mixed everything i found in the fridge, .. egg, sausage, meatballs, and luncheon meat . oh yeah baby!!! ;p i stir-fried garlic, add sambal belacan, sambal abc extra pedes, put all those yummy yet fatty things inside, .. add a pinch of salt, sugar, pepper, .. and voila!!! nasi setengah gila ;)

i took a spoon of it and that's it!! i did it!!! yeah!! i was able to control myself that night .. oops i mean that early morning!! trust me it's damn hard ... aaaaaaaaaaaaaa ... btw, planning to cook nasi setengah gila again tomorrow for lunch to fulfill my craving hehehe ... and this time around i'm going to add some chye sim and cabbage .. slurp!!! start drooling already!!! ;p

good night peeps! gonna' dream my nasi setengah gila tonite :)

HAPP…

Kiasu Award 2012

ladies and gentlemen .. boys and girls .. welcome to kiasu award 2012!!
and the winner for kiasu award 2012 is  ..... #drum roll ditamah bunyi krecekan ...

"OM GENDUT DI GIANT VIVO CITY"
mari kita berikan sambutan yang meriah!!! wohoooo!! ayo semua lambaikan sapu tangannya, kuarin petasan cabe sama merconnyaaaa ... kasih tepuk tangan yang paling meriah!!! mana ini confettinya?.. kurang meriah sodara-sodara, lebih meriah lagiiii .. yang di atas, yang di bawah, yang di pojokan, semuanyaaaaa!!! ....

saya sebagai pihak panita dan penyelenggara kiasu award 2012 mengucapkan selamat kepada si om gendut di giant vivo city yang karena kekiasuannya berhasil menyabet award ini. sungguh hebat kau, bung!! masih jelas di otak gw gimana tadi loe lari sprint ke meja kasir sambil bawa 2 botol coca cola gara-gara takut keduluan bayar sama gw .. belanda masih jauh om!! ga usah lari-lari geto kali ke meja kasirnya secara antriannya juga cuma 2 orang doank ... ckckckck ..

pengalaman ini benar-ben…

7 Weeks to Christmas

Image
.. and tomorrow will be the sweetest monday ever since i have no class tomorrow and tuesday is public holiday! wohoooo .. okay, maybe not the sweetest one since i still need to go work and submit my report for my second practicum and i haven't finished it yet :(

well, on the other hand ... been having lots of good food and laugh with the royals during the weekend and i treasure every moment with them! i thank God for them in my life! they never fail to brighten up my day :)



... time to go back to my paper! semangat gillian!!! 7 weeks to christmas!!!! :)

Basketball For The Soul

Image
.. kalo gw punya jejogetan, nah buat si abang dia punya basket! percaya ato engga gara-gara basket kita bisa kawin! hehe;)  buat yang ga tau, gw sama si abang itu temen sekolah minggu dari kecil cuma ya geto dhe, ga pernah ngomong, cuma curi-curi pandang! dia sih yang curi-curi pandang ke gw HAHAHA .. intinya ya sama-sama tau situ namanya sapa anaknya sapa tapi ga pernah ngomong sampe one fine day pas smp sekolah gw ngadain acara cup geto dan sekolah dia yang isinya laki semua dateng buat tanding ...

nah dari situ kita mulai ngobrol, surat-suratan, telponan .. lanjut aja geto terus sampe akhirnya dia punya pacar, gw punya pacar, .. dia putus, gw putus .. dan jeng jeng kita kawin! bisa dibilang basket cukup berjasa dalam sejarah percintaan gw sama si abang. sebesar cintanya abang ke gw, sebesar itu juga cintanya ke basket .. beda tipis lha cinta ke gw sama cinta ke basket hahaha ;D jadi saban minggu doi pasti maen basket. jadi bisa dipastikan kalo hari minggu kelar gereja kita berpisah…

Face Time

Image
peringatan penulis: ini bukan review bayaran atau sogokan. semata-mata karena kepuasan pribadi terhadap produk yang bersangkutan ;)
gw bukan orang cerewet atau particular soal urusan permukaan dan pencuciannya, malah cenderung cuek! puji Tuhannya muka gw tuh tipe kulit badak yang berarti ga sensitip dan cenderung bisa pake produk apa aja .. dari facial wash sampe make up. nah emang dasar manusia! suka take things for granted begitu pula gw .. pas jaman smp nyokap udah mulai ajarin yang namanya cuci muka karena si mami ngeliat anak perempuannya kerjanya maen di bawah matahari mulu dan tiap pulang bau matahari. gw mah iya-iya aja tapi cuci mukanya kalo pengen doank haha .. kebiasaan cuci muka kalo pengen terus berlanjut sampe sma dan kuliah sampe gw berasa koq muka gw dekil bener dan mulai jerawatan. pertamanya gw masih biasa aja eh tapi lama-lama jerawatnya makin banyak aje lho .. udah kaya gini baru ngerengek-rengek ke mami ..

Hey Sya!

Image
sya! ptc is coming soon which means it's been almost a year since we became neighbour ;p and i thank God for such a super good neighbour like you hehe :) kalo peribahasanya, tak kenal maka tak sayang. i thought you're such a quiet type of person since i never hear your voice while you were taking the N1 previously but as time goes by i can see your true colors ... you're as loud as me .. okay, maybe not as loud as me but quite loud!!  in different ways!! hahaha :)

sya! thanks for everything! thank you for taking care of my class while i'm away either for holiday or doing my business in the toilet hahaha :) thank you for showing me how to be a good teacher. honestly, i learnt a lot from you .. the way you manage your class, the way you plan and carry out your lessons, .. how you manage your time and submit everything on time hehe .. thank you for being my gossip partner hihihihi .. thank you for sharing your food :) and thank you for listening my nonsense stories too!!

Something Something

swee ching: teacher gillian, there's something in my nose
me: come, let me see ..
swee ching: you see, lots of something in my nose ..


something itu namanya upil, cing! HAHAHA :)

Why Oh Why

me: okay, it's time to keep your toys, children?
yusui: why teacher gillian? why we keep the toys?

...

me: shall we go to the music room now?
yusui: why teacher gillian? why we go to the music room?

...

me: yusui, can you sit on the chair please?
yusui: why? why you sit on the chair?

...

me: yusui, take your water bottle please ..
yusui: why take the water bottle?

..

me: yusui, why you always asking me why?
yusui: why teacher gillian? why asking why?

...

Food Diary

Image
bon appetit!

P for Provision

got a lot of things on my mind lately .. bentar lagi udah mau rapotan lagi which mean i have to submit all the observations, checklists, and all the stuff .. ditambah sekolah sama assignment lagi oye-oyenya banget nih, then i have to submit my field practicum report juga .. kepikiran gosokan yang udah mulai memanggil-manggil, belom ngeberesin rumah juga, terus mikirin tempat buat latian dance, pengen fa tapi ga bisa fa dan semua dikombinasikan dengan peritilan-peritilan laennya yang menyerap semua energi gw. haish!!! dan yang lebih parah .. gw ga sadar kalo energi gw tersedot sampe hari ini!! ibarat kabel tuh gw udah kelibet pelan-pelan terus tiba-tiba plek! kecabut dari stop kontaknya .. dan jebret! mati lampu!!

gw ngerasa ga jadi istri yang baik karena belakangan jarang masak dan rumah agak berantakan tapi di satu sisi gw cape. gw tau si abang ga akan pernah marah tapi gw ngerasa itu udah jadi tanggung jawab gw and i blame myself for that. i feel lost. nah ibarat mati lampu tadi nah…

A Convo With Laren

me: laren! you're back!
laren: yes
me: where have you been? why you didn't come to school?
laren: i sleep at home
me: sleep at home? but you can sleep at school
laren: later i sleep at school. school cold cold
me: you have your blanket so you won't feel cold
laren: okay. teacher gillian, i want to go another house
me: another house?
laren: yes. now
me: now? i thouhgt you just came
laren: later....i go later ...
me: okay

earlier this morning when he came my friend was asking him the same question and you know what was his answer ..

bia: laren, where have you been?
laren: i'm on leave
bia: on leave?
laren: yes. i sleep at home
bia: why never come to school?
laren: the school close

...

what a good conversation to start my day :)