Posts

Showing posts from 2015

Gide The Cafe Explorer

Image
Ladyironchef who?! Excuse me, Danielfooddiary what?!
Jiah!! Songong abis!! Padahal kalo mau ngape selalu buka - buka referensi dari sana juga! HAHAHA .. *dikepret kopi sama yang bersangkutan* 

Zoo Zoo Zoo

Image

MPASI colongan

Image
"Gide uda makan apa aja nih?"
"Tangan udah! Sekarang jempol kaki!"

Yoiiii! MPASI ala si Gide Pardede!
#mpasirumahan #mpasimurahmeriah #mpasialami ;)




How To (sleep) Train Your Dragon

Image
Our little dragon, Toothless has been sleeping through out the night ever since he was 2.5 months old .. but sadly it didn't last long and apparently people said it's normal! PHP abis kamu, nak!!! *sigh* ..

#GenkMAHMUD

Image
"Rai, aku kayaknya musti cari temen ibu - ibu nih!"
"Iya aku juga concern soal itu .. Kamu butuh komunitas"
"Aku mah seneng - seneng aja di youth cuma ya kayak kamu bilang harus punya komunitas yang seumuran juga, .. mahmud - mahmud gitu deh!"
"Mahmud?!"
"Mamah muda! HAHAHAHA"


#ThankGodWereFive

Image
"Gimana kesan pesannya rai for the past five years?"
"Kesannya baik, .. pesannya tambah baik lagi!!"
"I knew it!!! I knew it!!!"
"HAHAHAHA"

Yup! That's the man whom I married for the past fiver years! And till death do us part! Amiiinnn!!! Last November we celebrated our fifth year wedding anniversary! Wohoooo!! Ga berasa aja udah lima taon, perasaan baru kawin kemaren! Duileee ceileeee gillian berasanya kayak penganten baru terus, .. iya soalnya masih suka adu urat! HAHAHAHA .. But you know what, they say you're marrying the right person if you don't feel how fast time goes by! 
Initially abang wanted to watch Cirque du Soleil Totem as part of the celebration, nah cuma Gide Pardede pegimane?! Gw yakin kita ga bakal dikasih masuk kalo bawa si Gide, antara dia yang terganggu selama pertunjukan atau bisa jadi pertunjukanna keganggu gara - gara dia, .. daripada  daripada jadinya kita batalin deh! Tadinya si mami mau dateng lagi ke sini pas…

Stroller, Carrier, Pacifier, Sterilizer ...

Image
AND SO MUCH MORE!!!
Rempong ya mak! Bingits!!! Boleh dibilang gw tuh termasuk tipe #MAMAKYUKERO happy-go-lucky! the bright side is I always insert the word f-u-n in my daily life, but on the other side which I have to improve, I tend to overlook on small details! Diberi lirikan i-told-you-so sama bapake Gide!! HAHAHA ..  I know some or maybe most of the #MAMAYUKERO out there can be very precised and details in what they want in terms of baby stuff which I have to learn from them. One of that #MAMAYUKERO is Dina from Cerita Bendi! Gw inget banget jamannya dia melakukan review - review mulai dari vendor kawinan terus peretelan bayi macam stroller, car seat endebre endebra ... Gw pake shortcut bookmark aja lah pagenya! Tapi tetep abis itu lupa diliat lagi! Halah!!!

Hakuna Matata!!

Image
OMG! My baby is going to be 6 months in two weeks time!!!! Too fast baby, too fast!!!! Mami mau uwel - uwel kamu terus!!!! Emang dasar emak - emak yeee, anak kecil dibilang suruh cepet gede, udah gedean dibilang don't grow up too fast! Maunya apa sih mak?!! HOHOHOHO :D

#MAMAYUKERO

Image
Tok tok tok!! Yak!! Resmi ampir 5 bulan aku jadi #MAMAYUKERO!! Kenapa #MAMAYUKERO?! Ya karena bukan #mamayukanan atau #mamayukiri!!! Heits heits heits *menangkis lemparan sendal jepit dari segala penjuru* HAHAHAHA ...

Yabadabadooo!!!

Image

My Pocketful of Sunshine, ...

Image
There's something magical with those eyes! Yes! I knew it!! And that smile too! I can't take my eyes of you! Literally!! I love you, Lil man! And time flies too fast! Our bundle of joy is 3,5 months old already, weighing 7.83kg and 64cm tall ... round it up to 8kg by now I guess! #susumamimengandungsopkambingkfccharkwayteowdannasipadang HOHOHO :D 

When In Doubt, ...

Image
1. EAT WAFFLE!!!

Oh yeah! A little throwback to my cafe session day with the girls before I popped out! I clearly remembered it was a fine Sunday where I managed to drag my big belly to Holland Village. And that's one of the best decisions in my life after receiving Jesus as my savior and married to Raimond! HAHAHA .. Hands up to Sunday Folks!! They have the best waffle I've ever tried in town so far ..

Jengkol Bikin Dongkol

Padang - ayam pop, rendang, ayam bakar, kikil, paru, dendeng balado, .. sambel mau! sayur kalo bisa juga mau yaaa ...
Nah! Kurang lebih begitulah salah satu dari daftar titipan ke orang rumah kalo ada yang mau maen ke sini. Aku kalo bikin daftar titipan emang beneran pake bullet point! Soalnya titipannya banyak!! HOHOHO Eh buset si eneng! Nitip apa mindain rumah makannya sekalian?! Ya nitip lah ya jawabannya, kalo mindain rumah makannya mah ada perkedel, telor, gule ikan, cumi sekalian yak! ga lupa kerupuk kulitnya! HAHAHA ..  

When Life Strikes

Image
My previous post was about my birthday, how it was so delightful .. talking about how blessed I am being able to live my life, how I am changed .. and again life is full of surprises. Yesterday morning when I was breastfeeding Gide, a WhatssApp message came from mom ..
"Gia, Kiki meninggal tadi pagi. 
Barusan dibawa ke rumah sakit tapi di jalan udah ga ada" 


Something About Life

Image
Got no diamond, got no pearl,
Still I think I'm a lucky girl.
I've got the sun in the morning
And the moon at night.
Got no mansion, got no yacht,
Still I'm happy with what I got.
I've got the sun in the morning
And the moon at night

Sunshine gives me a lovely day,
Moonlight gives me the Milky Way.
Got no checkbooks, got no banks,
Still, I'd like to express my thanks.
I've got the sun in the morning
And the moon at night.
And with the sun in the morning
And the moon in the evening
I'm alright.


Balenciaga Who?!

Image
oh well, mommy put balenciaga on hold since DIAPER BAG is the new it bag! woot woot!!! who says diaper bag has to be boring and ugly?! mine is not!! sombong abis loe, gill!!! HAHAHA ..

Red Velvet, Latte, and Baby!!

Image
after his first museum visit, it's time for Gide's first cafe visit! nyaw! HOHOHOHO and I believe there will be more first time here and there with this lil guy .. cheers to mommahood!!

Day at the Museum

Image
It was Gide's first museum experience! yeah! Alive Museum!! HAHAHA .. definitely not your educative typical kind of museum, .. according to the website, it's a Korea’s original and biggest chain of Illusionary Entertainment Museum. if I may say the more suitable word is Alive Room rather than museum!! kalo museum tuh konotasinya pasti serius yak! enihomau dibawa kemana - mana juga anaknya belom ngerti apa - apa! ini mah kerjaan emak bapaknya ajah! alesan pake bilang pengalaman Gide ke museum! HOHOHO .. 

August and Me

Image
August is one of may favorite months simply because it's my birthday month! HOHOHO ... kalo taon lalu aku lumayan (sok) galau memasuki usia kepala tiga, tidak dengan taon ini! kenapa?! ya karena mau galau pun tetep umurnya nambah, ya alesan yang lumayan bikin kesel yak!! sekarang mah bersyukur aja, udah dikasih umur panjang koq ngeyel ... kalo orang jawa bilang mbenceno!!! terlalu egois rasanya ngomongin diri sendiri terus *padahal demen* HOHOHO, allow me to share something else in the month of August!!

I LOVE YOU, YOU LOVE ME!

According to 9gag, there are million different ways to say "I LOVE YOU"!

"put your seat belt on"
"watch your step"
"did you eat?"
"get some rest"

.. you just have to listen!!!
and this how Gide express his love to his daddy,

daddy: hi gide.. how are you doing today?..
gide: uhhhh ahhh uuhhhh
daddy: what did you do today?
gide: *giggling,smiling* ehhh eeeehhhh
daddy: that's great!!! you seemed like enjoying your weekend .. daddy loves you.. do you love me?
gide: aiuuww wuauuuww aaaahh aaahhh
daddy: son,you really know how to make me happy..i love you gide..
gide: *fart*


 - copy paste from Daddy's facebook status. I bet Gide loves you so much, daddy!!! and in this case you just have to listen ... and smell it! :D

Ahoy Mates!

Image
"gee, udah kamu tidur aja biar aku yang gendong terus tidurin si dede"
ga pake sok - sok "ga usah sayang", ga pake lama langsung pelok guling dan blassss ilang ke pulau kapuk!! zZz ZzZ ..
... dan hal itu ga terjadi dalam waktu semalem. it takes time for us, especially abang buat adjust ke kehidupan dan rutinitas baru kita sejak ada Gide. tulisan ini dibuat untuk mengapresiasi suami gw, bapaknya si Gide! iye, itu kamu Remundo! I know eventually you'll read my blog, so allow me to say, "THANK YOU AND I LOVE YOU!! OH! AND I WANT TO BUY NEW SHOES TOO!" HAHAHA ;D
gambaran yang "sempurna" adalah dimana saat istri hamil, suami memberi dukungan agar semasa kehamilan dan persalinan dapat berjalan lancar, dilanjutkan dengan saat si buah hati lahir, suami terus memberi dukungan kepada istri dari segala segi baik moral, materi, spiritual apapun itu lah termasuk ikut begadang dan bangun saat si bayi terbangun pada malam hari, oh well kenyataanya hal itu …

Ba ba ba nana Tree!

Image
judulnya pohon pisang koq gambarnya bunga matahari?! piye toh iki?! eits jangan sewot dulu, kawan!! sini aku jelaskan, jadi waktu sebelom brojol dulu salah satu kegiatan gw di hari minggu ngintilin ciwik - ciwik pegi ngafe. ngintilin dengan catatan gw lagi ga males dan ga mules! maklum namanya juga ibu hamil yak! HOHOHO ..


(another) LDR

.. and I hate it!!

setelah dulu ngerasain yang namanya pacaran jauhan dan akhirnya bisa deketan, gw punya love hate relationship sama LDR, .. lebih banyak hatenya sih!! dan kali ini gw harus ngejalanin LDR lagi! *sigh*

Mirip Siapa Ya?!

"kata orang, idung ke atas mirip kamu, idung ke bawah mirip aku"
"ya pilihannya cuma dua juga sih, gee .. either mirip kamu atau mirip aku"
"bener juga sih!"
"mau idung ke atas, idung ke bawah, .. yang jelas leher kebawah udah pasti aku lah!"
"ya iya lah!!! secara anak loe laki!"
"ya itu makanya aku bilang, leher ke bawah udah pasti aku!!"
" *ancang - ancang siap lempar pampers*"

ya udah lah ya, bang!

MO(o)THERHOOD

According to Wikipedia, Motherhood is the state of being a mother .. singkat abis, jelas abis, padet abis!! berdasarkan penjelasan di atas gw berkesimpulan kalo Robin Hood is the state of being a robin?! HAHAHA *dilempar popok sama ibu - ibu*

meet GIDE!!

Image
... the life changer!!
YES! I'M A MOM!! A MOTHER! EMAK! IBU! NYAK! MOMMA!!!

The Final Countdown

Image
woot woot! it's getting closer! it's getting real!! jiah!! emang dari kemaren boongan apa?! HOHOHO my app is telling me it's 5 days left to the estimated due date! basically it can be anytime soon by now HOHOHOHO .. are we ready?! am I ready?! ready or not the baby is coming!!! initially we've been keep telling the baby to wait for the grandma to come and she's coming in two days!! and now I'm bargaining to God like "is it possible for the baby to come out on the 15, .. jadi kayak tanggal cantik gitu deh Tuhan, 15 - 6 -15 .. tapi terserah waktunya Tuhan aja deh!" ini emak emang banyak maunya yak!!



btw, here are some snap shots from our maternity shots earlier last month done by Gregory "Chuil" William from Retrospek together with his lovely partner Gracia "GC" Christabella as the creative director. I was freaked out during D-Day realizing I couldn't fit into my dungaree! thanks to the bump! HAHAHA .. overall the photo shoot w…

The day ...

... everything slip through your hands!
entah ini karena efek hormon hamil yang bikin motorik gw jadi melemah atau gw terlalu napsu, hari ini hampir semua yang gw pegang lepas aja gitu! mulai dari botol aer sampe sendok, belom lagi kertas, you name it ... jiah!! bikin kesel!!! 
"*klontang*" "kenapa gee?" "ini donk botol minumnya lepas .. haish!!" "udah udah tenang - tenang .. jangan kesel - kesel" "padahal aku megangnya bener loh!" "ya udah tenang! kamu ati - ati, ini licin .. sini aku pel" "*sigh* "ati - ati yaaa .. licin ubinnya .." "iya rai, makasih yaaaa"
kayak udah tau gitu gw bakal kesel - kesel HEHEHE .. makasih sayang! terus entah kenapa juga hari ini perkedel gw gagal! resepnya kayak biasa, bikinnya kayak biasa, tapi jadinya ga kayak biasa ... padahal malem sebelomnya udah ngebayangin makan sop buntut, perkedel, sama kerupuk udang! tetep sih kesampean tapi ya perkedelnya itu lebih ke arah mashed pota…

Bloomin' Bread

Image
.. and we're loving it!!!

38 Weeks Situations

Image
yup! another pregnancy post!! bear with me, people! this preggie needs to vent out her feelings in order to make her keep sane .. in other word, channeling her centil mode! emang pengen pasang poto aja gituh! HOHOHOHO ...
Hobbit-Feet Situation I'm amazed, shocked, scared, and in awe at the same time with my feet! HAHAHA .. nevertheless how my feet look like now I'm still grateful that this hobbit-feet situation only came during the past one month and yes waving good bye to all those flats! not even heels!! ... currently I'm counting on to my this super expanded charles and keith flats that ready to be thrown away once I give birth! seriously!!! and my H&M flats which surprisingly still can feet! that's all .. oh! and slippers!! honestly I was wondering those all Hollywood celebrities that can still walk in their stilettos! emejiiiing, kakak!!! me give up!!! ;)
Work Situation next week will be my last week of work .. and I'll be starting my new role as a full tim…

Parenting 101

"gee, ntar kalo si dede lahir aku masih boleh maen basket ga?"
"ya maen aja lah! kenapa ga boleh juga emangnya?"
"ya sapa tau kamu pengen aku 24/7 di rumah terus gitu"
"ah! aku mah ga segitunya lah! maen aja lah rai, .. kalo aku mau kamu di rumah ya ntar aku tinggal bilang. loe ngapain juga glatak - glutuk di rumah ga jelas"
"that's why I love you so much!"
"hahaha .. ya nyantai aja lah bebi .."

welcome to parenting 101!! HOHOHO ... bah serasa pakar aja!  we've been talking about how things are going to change when our lil bundle of joy come, about parenting style .. and we are clueless! HAHAHA .. newbie is in the house! *drum roll*
I think the other important things beside preparing all the baby stuff is preparing the parents, in this case me and abang! can't believe we are going to be daddy and mommy in few weeks time! apakah ini hanya mimpi belaka?! oh bangunkan aku sekiranya ini hanya mimpi! *langsung dilemparin te…

(too early) Spring in Santorini

Image
Santorini oh Santorini ..

It's known as one of the most romantic places in the world with all the white buildings, blue dome, and not too forget the amazing sunset! and I couldn't agree more with that ... if you happen to visit her in summer! sadly but true, in our case we experienced different side of Santorini! didn't mean to be anti mainstream and judgemental but Santorini looked so much different when you visited her in spring! or too early spring HOHOHO macam jebakan batman!!!

Keep Calm and Bounce Back

Image
tick tock tick tock .. the time is ticking! I'm in my 37 weeks now! OEHMJI!! within around two or three weeks to go, or less! or more!! our little bundle of joy is going to invade the world HOHOHO :D
it feels like yesterday when we were clueless looking at those two stripes on the test pack and now we just went back from our maternity tour class .. yup! we signed up for the express Antenatal Class that provided from the hospital and today was the first session whereby they brought us around and showed us the delivery suite, the post natal ward, patient service centres, operating theatre, .. basically all the places and basic information due to the delivery day .. it was kinda' funny looking at a group of mommies who were wobbling like a penguin here and there during the tour, .... and yes including me!! say hello to mommy penguin!!!! :D
lately I've been receiving similar questions like ...
"how do you feel right now?" "deg - degan ga sih?" "are you g…

Wake Up, KOS!!!

Image
KOS?!! kos who?!
Kos or Cos (Greek: Κως) is a Greek island of the group of the Dodecanese, next to the Gulf of Gokosa/Cos. The island measures 40 by 8 kilometers (25 by 5 miles), and is 4 km (2 miles) from the coast of Bodrum, Turkey, and the ancient region of Caria. The island constitutes a municipality within the Kos regional unit, which is part of the South Aegean Region. The principal town of the island and seat of the municipality is Kos town.The island has a population of 33,388. tsah! penjelasan lengkap dan akurat dari .... Wikipedia!!!! ;)