Parenting 101

"gee, ntar kalo si dede lahir aku masih boleh maen basket ga?"
"ya maen aja lah! kenapa ga boleh juga emangnya?"
"ya sapa tau kamu pengen aku 24/7 di rumah terus gitu"
"ah! aku mah ga segitunya lah! maen aja lah rai, .. kalo aku mau kamu di rumah ya ntar aku tinggal bilang. loe ngapain juga glatak - glutuk di rumah ga jelas"
"that's why I love you so much!"
"hahaha .. ya nyantai aja lah bebi .."

welcome to parenting 101!! HOHOHO ... bah serasa pakar aja! 
we've been talking about how things are going to change when our lil bundle of joy come, about parenting style .. and we are clueless! HAHAHA .. newbie is in the house! *drum roll*

I think the other important things beside preparing all the baby stuff is preparing the parents, in this case me and abang! can't believe we are going to be daddy and mommy in few weeks time! apakah ini hanya mimpi belaka?! oh bangunkan aku sekiranya ini hanya mimpi! *langsung dilemparin telor sama diguyur aer seember!* ... somehow I know why God create pregnancy period for nine months, I think one of the reasons are to prepare the parents too! ga kebayang yak kalo hamil cuma satu bulan atau 3 bulan, ... belom kelar kaget hamil udah kaget jadi orang tua! HAHAHA ..

"gee, ntar si dede mau aku ajarin olahraga ini itu"
"ya boleh ..."
"anak aku harus rajin olahraga"
"aku rasa ya, rai .. orang kan kalo ngajarin anaknya pake flash cards isinya kayak popular words like fish, lion, ball gitu .. kalo anak kita flash cardsnya NBA players, lebron james, stephen curry, derrick rose, chris paul .. HAHAHA"
"ya bisa jadi! HAHAHA .. ntar aku nonton NBA dia ikutan nonton juga ... "
"pusing pala berbi kalo gini emaknya! ntar gw juga mau ajarin si dede break dance ah!"

ini anaknya belom kuar, bapaknya udah heboh duluan! mau beli ring basket kecil, mau kembaran sepatu converse lah, mau kembaran sepatu basket lah! HOHOHO .. emaknya  mah anteng - anteng aja HEHEHE ..

as a certified preschool teacher, I learn about different parenting styles during my diploma years. if you ask me what kind of parenting style that I will apply to our child, is it the authoritarian, authoritative, permissive, or uninvolved parenting .. I would say the authoritative! that's the most ideal one in my opinion but I think it's too early to decide as in both of us are totally new in this parenting club, we also experienced different parenting styles too  ... but one thing that we want as most of the parents' wishes too, we want the best for our child!!

I believe there is no one standard rule for all children. different children may need different levels of attention, expression of love, and toughness. each of them are special in their own way! so are we as parents!! temen gw cerita kalo dia kaget banget ngeliat salah satu temen kita yang protektif banget sama anaknya, malah cenderung over mengingat betapa begajulannya dia pas jaman sekolah. oh well, you never know when it comes to your own children ... 

here are some golden rules that we want to apply for our parenting style in the future! 

#1 Fear of the Lord is the beginning of everything
#2 Monkey See, Monkey Do
#3 Remember the magic words! Please, Sorry, and Thank You!!
#4 Let Them Be
#5 Enjoy the Ride!! 

"ntar kalo si dede lahir, aku peperin kulit ayam KFC sejak dini ah! biar dia tau enaknya ayam KFC! hahahaha"
"ya ide yang bagus!!"
"high five"

bingung ga loe liat kelakuan emak bapaknya kayak gini! HAHAHA ..

“I think that the best thing we can do for our children is to allow them to do things for themselves, allow them to be strong, allow them to experience life on their own terms, allow them to take the subway... let them be better people, let them believe more in themselves.” 
― C. JoyBell C

Comments

  1. once the baby is born... everything will change... hahaha :D

    ReplyDelete
  2. aih cici, udah lama aku ga berkunjung kesini. Bentar lagi udah mau lahiran ya ci. Lancaar-lancar yaaaaa...:)

    ReplyDelete
  3. Ngga akan bisa dibayangin gil jd be prepared for the worst hahaha... Enjoy your honeymoon period ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha baiklah!!! saya siapkan lahir dan batin saya :)

      Delete

Post a Comment