(too early) Spring in Santorini

Santorini oh Santorini ..

It's known as one of the most romantic places in the world with all the white buildings, blue dome, and not too forget the amazing sunset! and I couldn't agree more with that ... if you happen to visit her in summer! sadly but true, in our case we experienced different side of Santorini! didn't mean to be anti mainstream and judgemental but Santorini looked so much different when you visited her in spring! or too early spring HOHOHO macam jebakan batman!!!
As far as I know, Santorini is only about Oia! blame those google image! HOHOHO
Santorini itself is divided into four areas; Fira, Oia, Firostefani, and Imerovigli .. After browsing here and there we decided to stay in Fira as it's the main town or you can call it the capital of Santorini and because of its central location there are many buses from many parts of the island .. and we made the right choice by staying there!! yippy!! ;D

Let's Eat!
Just like other places that we went, food is super duper essentials for us!! We chose carefully where to eat and what to eat! And greek food never fails to spoil our taste buds! Including here in Santorini ... semuanya tuh layak banget dapet #nomnomnom #foodporn! HAHAHA .. semuanya enyak enyak enyak!!! aku bahagia!!!! happy tummy, happy mommy, happy baby ... happy daddy too!! HOHO ;)


our first stop was Mama's House! we ordered their lamb kleftiko and stuffed eggplant! the lamb was very tender and soft!! it melted in your mouth .. the eggplant was yummy too!!!

lamb kleftiko
stuffed eggplant
.. And it was only the beginning from our food adventure there! allow the pictures do the talking ;)
gyros with rice
greek meatball and rice
During the second day this is what we had! Fried calamari and chicken pita ... The food was okay but the view was awesome .. We were seating by the sea while enjoying our lunch ;)



If you have a chance to visit Santorini, you should eat at Naoussa Tavern .. We were exploring most the alleys in Fira to find this place and it's worth!! ngubek - ngubek gang, nanya orang sana sini .. belok ke kanan kiri ... dan akhirnya dapet juga nih tempat!!!! Aku mau lagi bang diajak makan di sini!!! HOHOHO :D




Last but not least, our last dinner in Santorini before flew back to Singapore the next day!! btw, pas makan siangnya kita makan bakmi goreng di asian stall!! HAHAHA .. perut asia gw seneng banget nelen bakmi goreng!! back to Greek food! this tavern located nearby our hotel, .. kayak kuar gang belok ke kanan terus sampe ..



 

all the food was UH-MAZING!!!!! beyond grateful to experience and enjoy all these yummy yummy food during our trip ..

Let's Say Hi to Oia!!

me: rai, ini Oia?
him: iya ..
me: kayak begini?
him: maunya kayak gimana?
me: penipuan!!! HAHAHA .. 
him: HAHAHA ..
me: jiah gw tau nih aslinya sih Oia .. ketauan bener!
him: aku sih bisa kebayang sih pas summer ramenya kayak gimana .. at least pengalaman kita beda lah yaaa ..

beda beneur, kakak!! pas kita dateng tuh sepiiii ... hotel - hotel tutup, restoran tutup, ... itu aer kolam berenang dibiarin aja kotor ngegenang gitu, terus dimana - mana lagi direnovasi, lagi pada dicat! beneran aku ga bohong loh! itu bangunan cat - cat putih pada ngelotok dimana - mana. jadi ternyata gambar - gambar di google image itu hanya terjadi saat summer! itu bisa lari - larian loh di Oia,beneran kayak rumah sendiri .. terus sunset gimana sunset?! matahari singapur lebih ngok dari Oia pas kita ke sana! boro - boro sunset, kita di sana jalan - jalan romantis ditemani gerimis mengundang!!! dan berujung ujan deres!! ini ngetiknya kepaitan bener kayaknya! HAHAHA .. nyesek juga sih tapi berasa seru juga!! nah loh!! kontradiktif!! buat gw sih salah satu pengalaman yang tak terlupakan ... seru karena berasa dapet insight yang ga semua orang tau *ceritanya membela diri padahal masih berasa ketipu* HOHOHOHO .. enjoy the other side of Oia through our lens ..










kalo diinget - inget lagi kita berdua suka cekikikan lagi inget kita udah siap - siap mau sunsetan, mau poto - poto ketje! yang ada kekepan jaket karena kedinginan!! oh well, it's nice to meet you, Oia!!! so long ..

Let's Sail, Hike, and Swim!!
sail, hike, and swim?! what?!! are you kidding me?! nope!!!


perhatikan peta di atas! do you there are two small islands there, Nea Kameni and the smaller on the left, Palea Kameni ... yup we went there!! we booked the half day tour to go there .. we went there to visit the volcano crater and hot spring!

here was the plan .. walked down to the old port to get into the boat, sailed to Nea Kameni, hiked up to the volcano crater, sailed to Palea Kameni, swam in the hot spring, took the cable car to go back to the city centre! perfect!!! kenyataannya cable carnya tutup donk!! HUAAA .. lumayan kam to the pret!!! alternatif laen, naek keledai but it was not in the option since I'm pregnant! jadi hari itu aku berolahraga bener!! jalan seadanya! ya maunya sih tingggal gelinding nyampe kalo ga minta gendong abang tapi itu kan suatu hil yang mustahal udah bukan hal yang mustahil lagi yak! HAHAHA ...






... dan gw sempet ngambek sama abang di sini! gw sempet ga mau ikutan hiking naek ke atas! akhirnya setelah dibujuk - bujuk dan disemangati naek juga dan sampe juga ke atas!! "i'm very proud of you, gee!!! good job, hunnie!" begitu katanya!!! untung punya laki yang ga gampang nyerah sama istrinya yang batu ini hehehe ... makasih sayang semangatnya!!! :D

from the volcano crater yang ternyata cuma gitu doank! HAHAHA .. bagusan kawah dieng menurut gw .. kita lanjut ke hot spring! nah! ini seru!! jadi si hot spring itu adanya di tengah lautan .. kebayang ga ada sumber aer panas di tengah lautan!! kita punya pilihan buat diem aja di kapal atau nyebur ke laut dan berenang sekitar 2 meteran buat sampe ke hot spring .. dan tentunya suami aku pilih buat nyebur! dan tentunya aku pengen ikutan!! tempting abis ngeliat aer!! tapi abis doi nyebur keluar himbauan buat gw stay di kapal karena aernya dingin ... selaen si abang, ada dua turis jepang yang ikutan nyebur ke laut tapi emang suami aku itu jagoan, cuma dia yang nyampe ke hot springnya .. yang jepun - jepun itu cuma sekitar 10 menitan udah balik lagi naek ke kapal! kalo kata abang, "kapan lagi gw berenang di laut greece!" ... aku iri!!!



kelar semuanya kita balik ke daratan dan jalan - jalan di seputar old port .. dan pas liat cable carnya tidak beroperasi, disitulah saya merasa sedih!! *sigh* .. balik lagi naek tangga ke atas jadinya :(




balik dari sana ga pake ba-bi-bu, masuk kamar hotel terus lansung ilang ke pulau kapuk! zZz .. ZzZ ..
despite all the tiredness, we're grateful for the good weather! *waving hello to mr. sun*

Let's Go To The Beach
selaen si Oia, Santorini juga terkenal sama pantainya, .. ada red sand beach, black sand beach, dan kawan - kawannya ..  we decided to visit the black sand beach on the next day ... strolling around the beach, talking nonsense, gossiping, HAHAHA .. recording video, sharing stupid jokes!!








Let's Go Home
after spending around 12 days in Greece, it's time for us to go home!! it's good go be back home ... so this Greece trip will be our last trip for this year since we're waiting for our newest family member now!! taon depan ya nak, mami titipin kamu ke oma terus mami jalan - jalan lagi HAHAHAHA ...

so long, Greece .. see you when I see you!!! 

Comments