Posts

Showing posts from 2016

Now I see You

Image
I was and I think I still am one of His creation who like to ask the why question to her creator. Ya begitulah! Knowing that asking why will not solve the problems here am I the ndableg one! Ngeyel! 

There's Something About Brick

Image
I have something about brick! Be it a wall or building .. I just find it rustic and classic at the same time. And strong as well! Remind me of the story from Three Little Pigs, .. yup the last pig made his house of bricks and the big bad wolf couldn't bring it down no longer how hard he huffed and puffed to bring the house down.  Another plus point from me, it's such a nice #OOTD backdrop. Long live the bricks! HOHOHO ...
During our trip to Boston, we managed to walk down the history of Freedom Trail; a 2.5-mile route that tell us the story of American Revolution. And guess what?! All you need to do is follow the red-lined bricky route that will lead you to different buildings, churches, museums that share their stories to you .. 

History can be fun and boring at the same time but we decided to choose the fun part. Terms and conditions applied though. I have my significant other with me so we had fun exploring the trail .. not to forget sore feet as well .. Another support…

#dressingthelildude: THE ATHLETIC DEPARTMENT

Image
A baseball tee, folded short denim pants, high cut shoes! Oh! And a snap cap! Don't forget to sprinkle some swag and you're so ready, baby! But remember to always be polite whenever and wherever you are and don't forget the magic words; please and thank you! Be a gentleman and conquer the world. My prayer is always be with you!! Run, baby! No! Don't run! Fly!! Fly!! Soar high like an eagle!!

A Playdate to National Gallery

Image
Sebagai seorang stay-home-mom, rasanya tuh bisa bletek tek tek tek kalo diem di rumah aja terus - terusan. Pada dasarnya saya sih suka diem di rumah goler - goler gitu, cuma ya kalo kelamaan gitu ga bagus juga, takutnya jadi fosil lagi ntar! HAHAHA ... Biasanya kalo udah mulai ngerasa bletek tek tek gitu, saya suka janjian sama ibu - ibu yang laen buat playdate. Emaknya refreshing, anaknya juga belajar buat liat dan eksplorasi apa yang ada di luar sana. Peribahasanya, sekali mendayung dua tiga pulau terlampaui! Weits!! 

Mendadak Jepang

Image
Bukan cerita jalan - jalan tapi ini cerita dari dapur #MAMAYUKERO! HOHOHO ... Bisa dibilang saya ini termasuk ibu yang gampang tapi bukan gampangan. Maksudnya?! Ya saya suka yang praktis tapi tetep memperhatikan kebutuhan si anak, duileh cie bahasanya. Sebagai seorang SAHM, pertanyaan masak apa ya hari ini itu tuh udah lumayan mbletek di kepala. Ada hari di mana ga tau mau masak apa, ada hari tau mau masak apa tapi koq ya males masaknya, ada hari pengen semua dimasak, ya ya emang suka kebanyakan gaya HAHAHA ..

Discovering Central Park on Two Wheels

Image
Kring kring ... Saya rasa saya termasuk orang yang terlambat belajar naek sepeda. Di saat adek saya udah seliweran dengan sepedanya kesana kesini, biasa saya cuma ngeliatin doank. Saya baru belajar naek sepeda kelas 5 SD, ya efek ngiri ngeliat adek saya muter - muter komplek. Untungnya tetangga saya yang sepantaran juga belom bisa, jadilah ada temen belajarnya. Perjalanan belajar naek sepeda cukup mulu sih, ga sampe ada adegan masuk got segala. Umh, bisa dibilang saya ini dulu waktu kecil agak cemen, banyak takutnya, .. tapi sekarang gedenya suka sok nekat! HAHAHA

God, Gide, and Me

Image
We were having dinner with our guest speaker that night when he asked me this question, ..


No Matter What

Image
Di salah satu WA group ibu - ibu, ...
Salah satu topiknya yaitu seputar bapil yang modelnya kayak harga dollar yaitu naek turun, terus dilanjutkan dengan gossip selebriti ibukota yang baru saja melangsungkan pesta pernikahan yang mana mempelai laki - lakinya itu temen seangkatan dan ya bisa dibilang cukup charming lah di mata wanita - wanita dan sampelah kepada pembicaraan ini, ..

A Hijakced Staycation

Image
Just like last year, we decided to have another round of staycation to celebrate our anniversary. A super short getaway would be nice to cherish our 6th year togetherness. Gees! I feel that we're that young and old at the same time. What a metaphor! And yes of course, Gide is coming with us! No more daddy-mommy only, it's the three musketeers against the world! HAHAHA ... 
Telling you the truth, instead of a sweet and romantic getaway, it's more like a two days field trip with this little guy. Kalo kata bapaknya, "Ini mah kita nemenin Gide jalan - jalan yak! Yang ngerayain siapa, yang heboh siapa!" HAHAHA ... I couldn't agree more with daddy! Look at his cheeky and smiley face! He was having the time of his life! The perks of being a toddler I guess ;)

We started our day with swimming! Yeay yeay yeay! And again we're busy entertaining this little one who get very excited exploring the water slide. Ampun deh nih bocah! Ngeliat aer langsung jigar HAHAHA .…

#fromwherewestand: Brooklyn Bridge

Image
It all started in 1869 and took 14 years to build this frequently photographed landmark. From what I read, New York's famous Brooklyn Bridge transports 120,000 vehicles, 4,000 pedestrians, and 3100 cyclist every day. Guess we're one of those pedestrians mentioned in the statistic! But  hey, wouldn't you do the same when you had a chance to visit the Big Apple?! It's a-walk-to-remember moment in my case despite of the crazy wind and sore leg due to our walking here and there. By the end of the day nothing beat the combo of Brooklyn Bridge, sunset, and your significant other. Yes, I got those all three!! Booya!!

East Coast Bound Here and There

Image
Duo Jagoan Neon is back! Dalam episode: Journey to the East!! Anak mana anak?! Dititipin dulu ya! Bapak emaknya cuti sebentar biar api asmara kembali berpijar! Alesan!! HOHOHO ... After exploring the West Coast in 2012, this time we're heading to East Coast. It's a good valid reason too since the visa is expiring soon #gamaurugi ;)

The Lingo, The Act & The Tantrum

Image
That look! That smirk!
Oalah! Anak siapa sih ini?! Pertanyaan retorik sejuta umat di endonesa HOHOHO :)


Pack to Unpack to Pack

Image
... and to unpack again!


Yup! I think that's the right phrase to describe my life for the past two months. Frankly speaking, packing and me are more like a love-hate relationship.  Two strong words; love and hate. Is it possible? Yes indeed in this term HOHOHO .. I'm grateful for the opportunity to explore the other part of the word and coming home back and forth but kinda lazy remembering the all the clutter and stuff that need to be taken care of. Dasar manusia! Komplen mulu!!

In Her Shoes

Image
.. and bags, clothes, and lipsticks! And jeans, joger pants, and not to forget shoes again! HAHAHA ..


Here, There, and Everywhere

Image
Life has been interesting lately!! In a good way!!! Went to Youth Camp and had an opportunity to share at the workshop, another playdate at Art Science Museum, enjoying the post office new service called POP Station to get the Kylie Lip Kit, playing catch up game with a good friend of mine after 8 years of hiatus. Geez!! Doing some major spring cleaning again, listing down stuff for our upcoming trip ... Not to forget busy chasing a toddler!!! Pulling myself together to do some exercise again! So yeah those can sum up my life recently...
No room for complaining!

A Piece of Home

Image
As some of you know, we'll be going overseas while our baby will be staying with my parents during that period, so my job is to make sure that he has everything that he needs while we're away. In other words, I have to pack all his needs and ... packing is not fun! Soalnya saya pengen bawa semuanya! HAHAHA ... Yaaaa tapi pada akhirnya saya sebenernya tau sih harus bawa yang penting - penting aja, tapi kan semua penting yak! Muter - muter aja di situ terus Gill macam telor dulu atau ayam dulu HOHOHO ...

(olahraga) Sabtu Bersama Bapak

Image
I'm married to a sport guy! Yup! I really admit that he's good doing different kinds of sports, dan salah satu prinsip hidup si Abang adalah kalo makan banyak olahraga juga harus banyak. Jadilah minimal seminggu dua kali itu dia berolahraga, entah itu berenang, sepedaan, maen basket atau badminton kadang - kadang. Itu dilakuin sejak jaman pacaran sampe sekarang. Yang bikin Abang ga olahraga biasanya karena cedera. Ga tau udah berapa kali tuh yang namanya ankle, benjut sana sini, sampe yang terakhir terbang dari sepeda karena ditabrak motor. Haish! Terus istrinya ngapain? Istrinya jogetan di rumah sama ngejarin Gide! HAHAHA ..

Outer Power

Image
Outer is my go-to fashion item when I want to flavor things up! Bisa dibilang ini salah satu fashion item yang bisa bikin sesuatu yang biasa jadi lebih ga bisasa, be it vest, cardigan, blazer, kimono, or the happening parka .Yoi banget ga sih saya macam fashion blogger! HOHOHO ... 

Dapur #MAMAYUKERO

Image

Jurong Bird Park, Where Colour Lives

Image
Yup! Our today's destination is Jurong Bird Park! It's totally a different experience from our last visit there which was several years ago while we were still dating .. I know I know! And know bringing this lil man!! But again, the companion that matters! Daddy, mommy, and Gide against all the birds!! Loh?! HAHAHAHA ..

#MAMAYUKERO si Koki Hoki

Image
Saya ini bukan koki handal, lebih ke arah koki hoki! Iya selama ini masakan saya banyakan hasil coba - coba pake feeling semata walopun saya juga tanya ke mami saya tapi tetep aja dengan keterbatasan bahan dan kemampuan, saya ngerasa ini anugrah! HAHAHA Biasanya dimulai dari kangen sama makanan di indo terus sok ide buat bikin sendiri, ya hasilnya 50 - 50 antara sukses atau gagal. Oh well, overall enak tapi masih kurang apa dikit gitu kadang! HAHAHA maksa! Oh well, there is always room for improvement ... and innovation! Booya!!

Step by Step

Image
Again and again I won't stop give thanks to the Lord for this litlle munchkin in our live. Badan masih tetep suka ngerentek karena sekarang tambah aktif tapi hati ini juga ga kalah adem kalo liat perkembangan dia dari hari ke hari, bulan ke bulan. Ada aja hal - hal yang bikin saya ngakak, bikin saya cengengesan sampe bikin mata melotot! Ada bener!! Stok sabar juga kadang bisa mendadak tipis setipis - tipisnya ngeliat kelakuan si bocah. And he's turning 15 months today!! Wohoo!!

How We Rocked Our Museum Day

Image
A room full of flowers?! And all is yellow! Favorite!!!! And this is only the first installation of many that you'll see from Future World: Where Arts Meets Science at ArtScience Museum Marina Bay Sands. The exhibition itself is divided into four sections; Nature, Town, Park, and Space .. and what I like the most from this exhibition is interactive. Yup!! Including for a 14 months old toddler. He had fun walking around and exploring the installation. It's child and stroller friendly environment! Double hoorays!! No! Triple hoorays!!

32 and ...

Image
GRATEFUL

Jurus Sejuta Ciuman

Image
... dan serangan ketek maut! HAHAHAHA 

Nasi Daging

Image
Jumpa lagi di acara masak - masak gampil ala #MAMAYUKERO! Iya saya tuh bisanya masak yang gampang - gampang aja! Yang tinggal sreng - sreng - sreng jadi terus tinggal makan. Maklum hampir jadi master chef tapi gagal! Gagal bener!! HAHAHAHA ..

427 Days of Breastfeeding

Image
Yup! Those digits represent number of Gide and #MAMAYUKERO breastfeeding journey. As the month of August is dedicated for National Breastfeeding Awareness Month, I did the contrary thing which is weaning this lil champs. Disapih kalo bahasa endonesa-nya. I'm a pro to breastfeeding and fully aware about the importance of it especially for the first two years as per suggested .. and this was one of the toughest decision I've ever made in my #MAMAYUKERO journey.

rise and shine, #MAMAYUKERO!!

Image
.. and put your falsies on! Oh yeah! HOHOHO ;)


Foto ini diambil hari Sabtu minggu lalu setelah kita makam malam .. And you know what?! Nothing can beat the happiness seeing your child is able to smile again! Not to forget walk about here and there though it make you having some night workout session *poke Aunty Pricil* *grin*

#dressingthelildude : THE WHITE PANTS COMPANY

Image
I have this love hate relationship with white pants! Basic reason : it gets dirty easily and make me look fat! But on the other hand it looks so chic, clean, and yet stylish!! That rules don't apply to kiddos. They look cute and good in everything! Most of all. Envy mommy!!

GIDEON 101

Image
As we know children don't come with manual book and that's the beauty of parenthood! or the nightmare?! HAHAHAHA Meaning go and explore it yourself! Koq jadi sarkastik! HAHAHA .. Ya teori mah bertebaran dimana - mana yak! Kata orang juga bertebaran dimana - mana tapi balik lagi tiap anak tuh beda - beda semua, begitu juga orang tuanya bukan?! Kalo kemaren FAQs dalam dunia #MAMAYUKERO, kali ini FAQs seputar Gide Pardede! Tetep masih buat kenang - kenangan di masa depan! Let's call it GIDEON 101 :)

I don't drink Coke, but I eat Indomie

Image
Errr actually not really! I do drink Coke too! Gotcha!!!! HAHAHA .. Ini apaan sih ya si Gill?! Ngomong sendiri, ngaku sendiri, ketawa sendiri! Anyway, i prefer es teh manis than coke!! Who's with me?!