One, Two, Three, Four, Five, Six, Seven!

You took my heart away! Yes! You!! Gideon!
I never thought I could fall in love like this! It's different kind of love that I ever experienced before! People call it as love of a mother ... Different kind of love I guess! And I'm one grateful mother witnessing you growing healthy and happy each and every day!! Wohoo!! Kesayangan mamiiiiii ;)




Gide the Chubby Chumps
He is weighing 10 kg and 72cm tall by now! Adorable and heavy at the same time!! HAHAHA .. According to the nurse during our last visit his growth is 97 percentile! Thanks to our 'bongsor' genes!! Dipilih dipilih mau paha atas apa paha bawahnya kakak!!! HOHOHO .. 

Ever since he discovered his new ability which is sit down that's it! Maunya sok duduk terus aja donk!!! Halah halah cah lanang! Though he still need some help and can't be very upset if he can't do it on his own, my little champs keeps on trying! Proud of you, son!! Ga cuma duduk aja, sekarang radius gelinding gelundungnya udah meluas kesana kemari .. Gelundung ke lantai mah jangan ditanya udah berapa kali HAHAHA .. Si Gide belom punya space awareness jadi dia ga sadar kalo dia udah di ujung mat jadi ya sok gelundung aja tetep tapi somehow he knows kalo dia udah di lantai and he barely move! Pernah gw diemin aja di lantai dalam keadaan tergeletak dan anaknya ga mau gerak! HAHAHAHA .. Gw coba kayak geserin kakinya dia kekeuh kayak kerasin badannya buat ga gerak! Itu antara dia tau dia di lantai atau dia menemukan fakta kalo goleran di lantai itu enak! Berujung menatap gw dengan tatapan mom-are-you-going-to-help-me-or-what! And after that we back to step one again! Tough life! HOHOHO :D

Gide the Food Lover
We've been introducing different types of puree to him and he's loving it so far! Yeay!! His food journey went to the next level during our trip back to Indonesia last year! Thanks to his grandmother who let him explore with different types of food! Another thanks for letting this #MAMAYUKERO had her break! Ya iya lah, bangun pagi melek mata "Kak, tuh buahnya Gide udah di meja!" .. Siangan dikit, "Kak, itu makanan Gide udah siap!" .. Aku bahagia syalalalala ... 

His food journey continues ... Back here in Singapore after learning from the best chef, again my mom, I challenge myself to give him more variety of food! Cooking #MAMAYUKERO is in the house!! Thanks again to Phillips Avent Steam-Flip-Blend that my life has become much much easier! Popularitas jempol kaki sudah pudar nampaknya, menunjukkan kalo mami sukses kasih makan Gide! Yeay! HAHAHA .. Sejauh ini gw ya experimen aja dengan macem - macem buah dan sayur .. dan biasanya gw selalu cobain sebelom gw kasih ke anaknya! Surprisingly baby food is not that bad! My fave so far is banana pear smoothie! Taste yum yum!! I let him nibble some oranges too! 

Gide udah makan 3 meals per day! I let him have fruits in the morning and lunch and dinner will be the same! Kill two birds using one stone! His lunch and dinner usually will be a mixture of carbs with two veggies and one protein or three different types of veggies! Or carbs, one veggie, and one protein! Ya suka - suka mamake lah! HAHAHA .. Usually I'll list down what I want him to try for that week and play along mix and match with all those veggies and protein for the whole week! Kinda' fun though! Pesan untuk diri sendiri, harus jadi ibu cerdas, cermat, dan hemat! Ahay!! Minggu depan mau kasih si Pardede nyobain tempe nih! 

Last but not least, waktu pulang Indo sempet kasih Gide coba bubur susu Nestle yang kotakan gitu dan sengaja dipilihin yang savory secara diliat anaknya lebih condong ke arah asin, ... berharap anaknya suka jadi kalo kepepet bisa kasih itu tapi ya nasibnya sama kayak biscuit Milna dan Farley, dilepeh! Haish! Antara seneng anaknya ga suka makanan instan sama pasrah berarti harus masak terus HOHOHO ..  Tapiii on the other hand we let him tried the instant food from Gerber and to my surprise he like it! Oalah maunya yang mahal toh, dek! Haish! Segala jenis puff dan biscuit yang dari merek itu juga dia doyan! Anak kecil macem udah ngerti harga aja yah!



Gide the LDR Survivor
Jarak singapur - indonesia memang cuma tiga kali ngesot dan dua kali salto tapi tetep aja artinya Gide ga bisa ketemu sama kakek nenek, tante, dan om-nya sesering itu! Acara pulang indo kemaren jadi acara perdana Gide naek pesawat and thank God he well behave!!! Berangkat Gide tumben - tumbenan mau dikasih dot dan berujung nyusu dan ketiduran sampe mendarat! Balik ke singapur even better, naek pesawat langsung nyusu dan blas tidur sampe mendarat ... Cheers to more traveling in the future, mate! HOHOHO .. 

And yes, we're back to Skype mode on! Makin ke sini Gide kayak udah 'ngeh sama bunyi skype! He gets excited whenever hear the ring tone and starts to smile and giggle ... Lucu liatnya heboh sendiri! I think he starts become more and more aware with his surroundings!! Keep up the good work, boy!

Thankful for this little champs!  Grow healthy and happy, my baby! Daddy and mommy love you much! xoxo

Comments

  1. lucu banget fotonya.. suka ketawa ya... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi makasih om arman!!! iya demen cengengesan :)

      Delete
  2. Buset beratnya... lebih berat dari jayden hahahaha...

    Jayden juga ga doyan makanan instant... kalo doyan, pas pegi2 mungkin gua uda tergoda ngasih yg instant hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHA ... iya nih onti! mantep gendongnya!! mami sekalian pitnes! HAHAHAHA ... niatnya buat emergency yak!

      Delete

Post a Comment