Posts

Showing posts from 2017

Play to Pause

Image
pause pɔːz/
noun: a temporary stop in action or speech.
In this fast moving pace of life, the press button might be the least button you want to use. Instead, people tend to press the fast forward button. At least that happen for me until the small voice inside my heart ask me to press pause.
Seriously?! Demi apa kakak?!
With so many things to do, so many things to think, a toddler that need to be fed and entertained, a house to be cleaned, a husband to be taken care, plates need to be washed, mentee to be mentored, and this and that, and the list keep on going, .. I need to press pause?! Not to forget my hair need to be dyed also! Aiyo! Cannot lah! Things won't automatically be done by itself when I press pause. After all, I thought life is about moving forward isn't it? I rather press play all day long, all year long.
But hey, it's a pause after all; a temporary stop
Not a stop; A pause
Another thing, when you press pause, you have to press play again somehow, right?!
Som…

#31/52: Sailor #MAMAYUKERO

Image
Someone ever asked me, "How do you do that?" And I was, "Do what?!", "Do that! Taking care Gide alone, doing all the house chores and still have time to blog!" Terus seenak udel saya jawab, "Karena gw punya kekuatan bulan!!!" Jiah! Berasa Sailor Moon aja! Umh, sebenernya kalo boleh jujur saya lebih pilih Sailor Jupiter!! *lalu diketok pake wajan* HOHOHO 
Trust me! I'm not the only momma blogger out there! Ibarat pepatah kekinian mengatakan, saya ini cuma remahan rengginan di tengah perkancahan peribuan dan perbloggeran! Percayalah di balik semua foto - foto bagus dan postingan blog saya, ada #MAMAYUKERO yang jumpalitan ganti seprei trus sibuk masak nasi capcay, yang lepek dan bau asem tapi tetep ribet sendiri pegang kamera, yang eneg liat cucian koq ga abis - abis, yang lagi buru - buru mau pergi tapi kesandung mobil - mobilan, dan ga ketinggalan, yang baru mau maen instagram koq ya anaknya udah bangun! HAHAHA
Just like everybody else, I…

The Nananas' Toddler Packing List

Image
I have no idea how many times I said this before but I'm married to someone whose dream is to travel around the world. "Kamu tau lah, Gee dari awal kita pacaran aku udah bilang ke kamu, I won't fancy you with those expensive bags or shoes but I'll bring you around the world .. And now with Gide as well" And I'm one grateful wife! Walopun masih usaha kadang minta dibeliin tas dan biasanya ga pernah berhasil. Ya namanya juga usaha kan HOHOHO ...
We went to Bangkok earlier this as our premiere family trip and it was a success. Yeay! Moving on, we are going to have another short trip next week followed by our big trip in October. Plus some balik kampong trips! Can't hardly wait! Oh no! Mendadak keinget sate padang! SOS!! 
As you know, bring a toddler along is one thing but the amount of stuff that need to be brought is another thing! Double the hassles yet double the fun!! With this post, I would like to share The Nanana's toddler packing list :)
THE IDE…

Suami Masa Gitu

"Rai, aku lagi pengen makan bolu tape"
"Di sini ada?"
"Ga tau, ntar aku mau pesen kalo pas balik indo"
"Ya udah, pesen aja ntar. Kamu tau pesennya dimana?'
"Iya tau! Temen aku ada yang jual kue, ntar pesen sama dia. Udah tanya harganya juga. Murah seloyang 120ribu"

"Itu mah mahal kali!"
"Lah?! Ya segituan lah sekarang, kan seloyang juga"
"Ya 120 ribu mah mahal, murah tuh 2000. Gorengan tuh murah 2000!"
"YA KALI REMON! DUA REBU! BIKIN KESEL!"
"HAHAHA .. Loh?! Bener kan?! Aku salah dimana?! 2000 murah kan?!"
"TERSERAH!!!"

Kurang kesel gimana coba ya?! Kalo kata bapake Gide, hal - hal kayak gini yang bikin hidup saya berwarna karena kawin sama dia. Iya! Warna item! HAHAHA .. Yah sejujurnya, sejak ada Gide saya sadar kadang - kadang eksistensi bapaknya agak berkurang di mata saya dan itu ga boleh banget. Saya setiap hari suka ngingetin diri saya sendiri kalo peran utama saya itu sebagai istr…

Kroket Belanda ala #MAMAYUKERO

Image
First thing first, kroket belanda tuh sama ga sih sama bitterballen? Someone help me, please? Thank you in advance :)  Anyway, siapa di sini yang #teamsavoury kayak saya?! Saya suka cemilan yang asin, creamy, cheesy gitu! Nah si kroket belanda ini salah satunya!!
Pertama kali makan kroket belanda dimana lagi kalo bukan di rumah buatan si mami! Sejak saat itu, si kroket belanda masuk jadi salah satu cemilan favorit bersamaan dengan risol ham keju, pastel, dan kawan - kawan laennya. Banyak yah sis favoritnya! HAHAHA ... And yes, demi mengobati rasa rindu terhadap kroket belanda buatan mami saya dan rindu kepada rumah akhirnya saya coba iseng bikin sendiri ..
Sukses ga Gill?!
Sukses donk! Karena sukses itu relatif! HAHAHA ..

Talk At Your Own Risk

Chitchatting! Iya ngobrol! That is one of my favorite things to do with Gide recently! Kalo dulu saya cuma monolog, sekarang kita udah bisa dialog. Kalo dulu cuma dari hati ke hati dan saling menatap aja sekarang udah bisa saut menyaut dan sewot - sewotan! Udah bisa nawar juga anaknya HAHAHA ...
M: Gide, yuk bobo yuk! Besok baru maen lagi
G: Ga mau, Mami. Ga usah!
M: Ga usah gimana?! Orang udah malem gini. Malem itu waktunya kita istirahat, kita bobo, besok pagi kita maen lagi
G: Baca book mami!
M: Ya udah ambil bukunya, satu aja ya
G: Satu dua tiga! Tiga, mami
M: Emang mau baca apa?
G: Ishi fire sesyen (busy fire station), wolf uga (juga)

Fyi, itu si busy fire station sama wolf udah 9.456.214 kali saya bacain buat dia. Favorit bener dah! Wong anaknya juga udah afal bisa gantian ceritain HOHOHO

Artsy Bitsy Day

Image
We are back to one of #MAMAYUKERO's favorit places in Singapore, The National Gallery!! It was our 8th visit to this place and I can foresee there will be the 9th, 10th, and so on HOHOHO ... This time was even more special coz Daddy came along with us! Yeah yeah yeah!

If taking me on the cable car has been in his wish list, then mine is taking him to National Gallery since Gide and me usually go during weekdays with the other buibuk for a playdate and going on weekends is not an option. So when he finally had his day off, first thing that came in mind was asking him to go here with us since we wanted to check the new face of Keppel Centre for Art Education after the renovation
Time to explore and have fun!

#dressingthelildude: OMBRE HORE OMBRE

Image
Ombre has been dominating the world lately, or maybe since last year to be exact. It shows in the choices of hair colour that people choose and to be honest it's quite cool and eye catching. I was tempted to try but thinking the maintenance and aftermath result made me change my mind .. Maybe someday! Who knows?!
Beside hair colour, ombre also can be found in fashion! And yes, in our #dressingthelildude this time, Gide rocks the ombre shirt!! Wohoo!!! Kalo kata bapake, "Gide mah bajunya bagus - bagus yaaa, pake apa aja kayak keren gitu" .. Mami tentunya meng-iya-kan dengan sepenuh hati dan kita berdua suka sirik sama anak sendiri kenapa bajunya koq kayak bagus - bagus terus sementara kita gitu - gitu aja! HAHAHA ... 

Sunday Funday

Image
PERIH  ITU KETIKA KITA UDAH NULIS DENGAN SEPENUH HATI, UDAH KLIK SAVE TERUS TERNYATA ERROR DARI SONONYA DAN TULISAN KITA GA KESAVE! SOMEHOW ANYHOW CUMA SEPEREMPAT YANG TERSIMPAN DAN MUNCUL! OKELAH, KETIK ULANG WALOPUN AGAK DONGKOL! *insert muka tertawa di luar menangis dalam hati*
------------------------------------------------------------------------------
"Another bucket list checked!" "Ajak aku naek cable car ya?" "Iya! Bonus ada Gide juga malah" "Hahaha .. Iya dari dulu kamu pengen ngajakin aku naek cable car ya" "Iyaaaa"
It has been on Daddy's wish list since we're dating to bring Mommy out on cable care date and we did finally! With Gide came along also!! HOHOHO .. Ini sebenernya ide dadakan yang akhirnya direncanakan! HAHAHA .. Berawal dari beberapa malem sebelomnya kami maen ke Vivo City dan pas pulang Gide memberikan question of the year, "Apa nih?!" sambil liat ada yang kelap - kelip di atas yang mana ternyata …

#29/52: In and Out

Image
Out and about when the sun is out Chop and mop when the rain drop
Yeay! It rhymes! 
Layaknya suasana hati anak ABG, cuaca di singapur juga suka galau. Ada hari di mana panasnya yang mengakibatkan asas senggol bacok tuh mendarah daging, eh tiba - tiba aja ada hari di mana dia ujan .. dan bisa seharian! Malah dua harian!! Dari ujan deres sampe gerimis mengundang yang rauwis - uwis! Akibatnya kemana lagi kalo bukan ke cucian yang jadi galau ga kering - kering kalo kayak gitu. Problem utama ibu - ibu; cucian!! Ya kan jadwal gosok jadi kocar kacir!! Ga terima! HAHAHA
Terlepas dari urusan cucian yang selalu ada di sana macam penantian nunggu E-KTP, for the past few weeks we went dine out to meet with some friends that has already back for good to indo. Seneng rasanya ketemu wajah - wajah yang familiar lagi!! Talking about the good old memories somehow can be a moral booster ...

The Day We Find Love

Image
"Do you love me?"
"Yes, mami"
"I love you, Gide!"
"Awu (i love you), mami"

Those are my favorite conversation these days, ... and might be forever!! Yes! It's a template and rehearsed Q and A but who cares?! Anaknya baru juga umur dua, brader! HAHAHA ... Been asking him the same questions over and over again just to hear his little voice saying that he loves me! I'm sold! Totally sold!! Meleleh seada - adanya!! Mami padamu banget, Nak!!
Honestly speaking, I don't think he truly understand the concept of love in this age and I doubt he knows the meaning of it either when he say he loves me, but I do hope that he can feel it from the way we look at him, the way we hug him, and tell him that we're more than grateful to have him. Just like daddy said, "He's a game changer!" Yes, he is! 

White Are You Looking For

Image
Singapore's weather has been so unfriendly when the sun is out! Mau pingsan rasanya!! Mau berendem aja di kolam!! Mau minum es kelapa jeruk!! Mau martabak si om juga! Loh?! Jadi banyak maunya ya!! HAHAHA ... Combined with kid's birthday party and youth service on the same day, I have to think hard on what should I wear! Ahey!! ;)
I want something light, something breezy, something simple, and yet stylish! Again, banyak maunya ;)


Le Comfort Food : Mac and Ned

Image
And yes! Dapur #MAMAYUKERO is back!! Kembang apinya, please!! Btw, what comes in your mind if you hear the word comfort food? Anything but indomie saya terima jawabannya! Soalnya indomie itu udah pasti di urutan nomor satu kayaknya HAHAHA  ..

(not) Too Cool for School

Image
"Taon depan Gide mulai sekolah ya?"
"Gide homeschooling aja kan maminya guru"
"Ga usah sekolah lah, ntaran aja 4 taon baru sekolah"

"Aku sih pengen dia keexpose sama Mandarin"
"Gide mau sekolah di mana?"

Anaknya sih setiap ditanya, "Gideon, do you want to go to school?" selalu jawabnya "Yes" .. Emboh anaknya ngerti apa engga, tapi so far tiap ditanya sih jawabannya selalu sama, iya. Emaknya yang harus lebih banyak berdoa mempersiapkan diri kayaknya! Sertifikat akademik sih guru, tapi kan hati tetep ibu nih HAHAHA .. 
Saya mau share proses cari sekolahnya Gide, sekalian gimana cara preschool di singapur! Semoga bisa memberi pencerahan kepada buibuk dan pakbapak sekalian :) Saya sampe nanya ex-colleague saya loh gimana cari sekolah karena saya in denial abis! HAHAHA .. Kayak udah tau tapi tetep maju mundur mau sekolahin Gide. Beda sama bapaknya yang maju terus pantang mundur!

#MillennialMom

Image
I was sitting down and enjoying my Cheetos Puffs Cheese after ironing all the clothes when this word came to my mind; Millennial Mom! Sounds catchy and insightful, doesn't it?! Two big words in one phrase. To make it even cooler, let's add the hashtag! #MillennialMom (or Dad) Yeah yeah yeah HOHOHO ..

A Twodler's Life

Image
I hope this picture still do the justice since it's taken when he was 23 months old! And soon he will be 25 months in no time! OHEMJI! Iya reaksi maminya selalu sama dan selalu drama setiap mikir kenapa ini anak koq cepet amat gedenya. Ya begitulah! #emakemakdrama HOHOHO ;)

#26/52: Inhale Exhale

Image
H E L L O!
Oh hi there! Reporting that I'm still breathing and alive! And it feels good to let my fingers dancing on the keyboard after all this while. Where should I start?! June is coming to the end, and the past one month had been one of the busiest days ever. I can hardly sit and breathe! Hoping high that all these errands shed some fat in me! Ngarep abis!! Pake banget!!

Post-It Attack

Gide: Mau uwis (tulis) 
Mami: Iya bentar! Ini mami kasih satu aja ya *sambil nyopotin selembar post it*
Gide: Ga mau, pempel (tempel)
Mami: Okay, tapi nulisnya di bagian paling atas aja ya, terus jangan dicopotin
Gide: Pempel (tempel)
Mami: Ini udah mami tempelin 
Gide: Pempel (tempel)
Mami: Ini emang begini, De! Namanya post it, cuma nempel atasnya doank
Gide: Pempel (tempel) *nadanya mulai naek sedikit*
Mami: Ga bisa, sayang! Ga bisa ditempel semuanya 
Gide: Pempel (tempel)
Mami: Kaga bisa, mas bro! Emang begini modelannya *nada mulai ikut naek*
Gide: Pempel (tempel)
Mami: Ini udah ditempel, jadi Gide nulis aja langsung
Gide: *masih usaha diteken - teken biar semuanya nempel*
Mami: *ngeliatian aja*
Gide: Udah!
Mami: Udah apa? Udah nulisnya?
Gide: Udah *terus ngeloyor maen mobil - mobilan*
Mami: Yauwis lah nak 

 Ya begitulah! Salam pempel! ;)

May The Dots Be With You

Image
If you ask me what's the most happening thing in Singapore right now beside the Geylang Serai Ramadhan Bazaar, I would say this sticker room!! Isn't it cute?! Uber cute!! To die for! Okay, I'm too much! But I don't mind putting #roomgoals for a room filled with colourful dots stickers! Kalo kata orang endonesa ini #kekinian! Shedap, shay!!! HOHOHO

Lil Cheeky Fella Whom I Love

Image
"How old are you?" "Eem (i am) two yes (years) ot (old)"
Lalu dilanjutkan anaknya nyanyi happy birthday nyunyu (to you) dan mami diselimuti rasa haru, bangga, gemes, gembira, dan sedikit melo! Anakku udah mau umur dua minggu ini! Seperti ibu - ibu laennya sok - sok flashback kayak baru kemaren lahiran tapi koq ga kurus - kurus?! HAHAHA ...

Euphoraya

"Rai, bazaar geylang udah mulai!"
"Yuk yuk kapan?! Kali ini aku mau pake celana pendek!"
"Kapok ya kesana pake baju kerja?"
"Beuh! Lepek bener!"

"Minggu depan kali ya .. Terus pas si papa mami ke sini bisa ajakin ke sana juga"
"Iya boleh"

Tok tok tok! Bersamaan dengan mulainya bazaar Ramadhan taonan di Geylang Serai artinya bulan puasa secara resmi dimulai. Ga berasa ya udah mau lebaran lagi! Saya sendiri ga merayakan lebaran tapi sepupu - sepupu saya ada yang merayakan. Pokoknya saya mah tetep ikut semangat kalo udah mau lebaran, salah satunya ya gara - gara ada si bazaar itu HOHOHO .. 

#21/52: Life Between Boxes

Image
... And we're back online!
Life has been crazily fun and tired lately! For the past few weeks we've been living between the boxes because we decided to become an East-sider! Still in Singapore, although Manhattan would be fancy but we still keep our feet grounded in this little red dot ;)
After living in the West area for forever we could ever remember, moving to the East is totally a game changer in our life! Ya walopun kata orang singapur cuma sejengkalan tangan tapi tetep aja kalo selama ini cuma ngubek - ngubeknya di situ doank begitu ke tempat baru berasa keder juga. Terus jangan tanya soal packing dan unpackingnya gimana!
"Throw throw throw" is the magic word! Ulangi bersama saya, "throw throw throw" HAHAHA

Librarydate #2: THE PLAZA

Image
Our librarydate continues!


Librarydate #1: MY TREE HOUSE

Image
After staying at home for almost two weeks, finally we managed to breath some fresh air and our destination was Central Public Library! Actually it was Daddy's idea! He sent WA messages whether we wanted to join him to the library during his lunch time. A date to the library?! No need to think twice to say yes!! Yes yes yes!! :)

(don't) Let It Go

Nope! I'm not talking about those Frozen thingy, though I can't deny their song was a mega hit and going gaga all over the world! And you know what, even last week I still saw this Elsa's dress was being sold at pasar malam in our neighbourhood! IKR! Crazy!!!
Conscience.
That's the one I want to talk about! A person's moral sense of right and wrong, viewed as acting as guide to one's behaviour
You know, that soft little voice inside your heart.
When we were a kid, we learnt about right or wrong from our parents, our caregiver, people surround us. As we're getting older, we learned that there's this thing called conscience. We get it by default btw! No choice! Everyone of us was born with it. I have one and so do you!
As you know, life is about making choices. It goes the same way with your conscience. You can choose to listen and follow or ignore it, let it go, or even kill it! And every choices you make come with a consequences. Good ones and bad ones…

#17/52: Flu Flu Go Away

Image
And by that this week is the last week of April! OHMAIGAT!! Antara seneng, sedih, excited, galau! Semua campur jadi satu! Dasar emak - emak drama!! HAHAHA
Dua minggu terakhir cuaca di singapur bener - bener bikin galau maksimal! Ya ntar panas terang benderang, eh terus tiba - tiba jadi gelap dan berujung ujan lebat. Ntar pagi bangun udah disambut bunyi gledek, kapan hari udah mendung seharian tapi ga ujan - ujan. Ya begitulah! Untungnya masih bisa jemurin baju di dalam rumah jadi kegiatan cuci mencuci tetep jalan sesuai jadwal walupun diselingi dengan ngelap - ngelap ingus karena ya dua minggu terakhir ini saya sama Gide kena flu. Berawal dari saya yang tiba - tiba drop terus akhirnya anaknya jadi ketularan juga *sigh* 

#thebluesofaproject: WHERE LOVE NURTURES

Image
Ide awal dari #thebluesofaprojet adalah gabungan dari bosen, sok ide, dan pengen aja! Kayak keren dan lucu!! Namanya bagus gitu! Iya, ngomong sendiri, muji sendiri! HAHAHA ... Sekali lagi iya saya tau, komposisi fotonya ga seimbang, lebih berat ke kanan cuma ya males diedit lagi biarlah begitu saja. Anyway, let me introduce you to the one and only *drum roll*; The Blue Sofa!

The Power of Bakwan

Gide (G) dan Mami (M)

G: Mami
M: Ya *sambil mipilin jagung*
G: Mami
M: Ya
G: Mami
M: Ya 
G: Mami
M: Apa, de? *sambil ngerajang daun bawang*
G: Mami 
M: Ya, Gide
G: Mami
M: Ya
G: Mami
M: Ya *adonan bakwan jagung udah mulai diaduk*
G: Mami
M: Ya, sayang!
G: Mami
M: Gide mau apa?
G: Mami 
M: Ya *mulai ngegoreng bakwan jagung*
G: Mami
M: Ya
G: Mami
M: Bilang donk mau apa! Mamiii
G: Mami
M: Gide
G: Gide
M: Mau
G: Au (mau)
M: Apa, .. Gide mau apa?
G: Apa! *terus cekikikan*
M: Yeee dia malah cekikikan! Gide mau apa?
G: Apa!! *tambah heboh cekikikannya*
M: Kamu tuh ya! Iseng bener!!
G: Mami
M: Yaaaaaaaaa
G: Mami
M: Iya anakku!
G: Au! Au! *ngeliat bakwan udah mateng*
M: Apa? Bakwan?! Bilang donk!
G: Mami, Gide au awan (bakwan)
M: Giliran bakwan cepet bener kamu ya!
G: Kamu!
M: Iya, kamu
G: Kamu! *cekikikan*
M: Pelan - pelan ya masih panas. Bilang apa?
G: Eyu (thank you)
M: Your welcome!

*terus anaknya ngeloyor pergi sambil makan bakwan*

Disclaimer - suara mami pas jawabin Gide itu pake suara dua alias suara alto ya, ga sopran, ga falsetto …

#TEAMCHOCO

Image
Saya itu sama Abang bisa dibilang serupa tapi tak sama! Kita serupa bener kalo urusan bercanda ga jelas, ngomong ngalor ngidul kesana kemari HAHAHA .. Tapi urusan selera suka bertolak belakang dan dua - duanya suka ga mau ngalah kadang. Ehem, saya yang biasa ngalah sih! *lalu mendadak uang bulanan berkurang*  Yang bener ujungnya kita biasa beli sendiri - sendiri sesuai selera masing - masing HOHOHO

#14/52: Kulkas Oh Kulkas!

Image
"what week is this week" - that's literally what  I typed on the search engine to find out the current week number. It said week 15 is from Monday April 10, 2017 until (and including) Sunday April 16, 2017, by that last week was week 14!
Seminggu lalu idup saya ya gitu - gitu aja, masih seputar oprek - oprek dapur, maen sama Gide, ke pasar, beres - beres rumah, ke gereja, ngobrol ga jelas sama Abang, mencoba rajin olahraga lagi, video call sama orang rumah. Monoton? Iya! Biasa aja? Iya! 
Ya bersyukur aja! Ga usah ada embel - embel. Ga tau mau diemebel - embelin apa juga sih ;)

Sukses Ala #MAMAYUKERO

Image
As copied from my IG account,  "People said there are many definitions of success. For a #MAMAYUKERO like me, success is when you lil one asking more on the food you cook! In Gide's lingo, "Angi angi" (lagi) which means more! Even more he said, "Enat" (enak) - delicious, and sweetly closed by "Abis! No more! Full" while rubbing his tummy!"

When Life (doesn't) Give You Lemon,

Image
Instead it gives you paint ..


So, why don't you take your paint brush, mix the colour, and create your own master piece! Booya!

Oh My Sleeping Child

Image
Salah satu topik hot sepanjang masa di kalangan buibuk: SLEEP TRAINING!

"Umur berapa ya sebaiknya mulai sleep training?"
"Kasian ga sih anaknya kalo dibiarin nangis - nangis gitu?"
"Ah, biarin aja anaknya tidur sama kita dulu. Ntar ada waktunya mereka bakal tidur sendiri juga"

"Orang bule gitu dari kecil anaknya udah dibiasain loh!"
"Metode yang bener tuh gimana sih?"

... dan conversation di WA grup mencapi 285 messages! Saya yakin di kemudian hari topik ini akan muncul kembali. Oh yes banget lah! #thepowerofemakemak ;)


Ending March With A Roar!

Image
We were having a roaring good time at Children's Festival: Dye-nosaur Gardens at Garden By The Bay yesterday! Errr, at least Gide had one! It's another last minute visit before the festival is over but it's better late than never .. And we had daddy came along with us straight from the office! Yeay!! The Nanana are ready for some roaring adventures! Btw, dino does roar right?! HAHAHA ;)

I Say Art, You Say Zoo

Image
Art-Zoo it is!!!  Art-Zoo! Art-Zoo! *pake nada kalo nyorakin pertandingan badminton* :)
Art and Zoo are never been this better together!! Me likey likey!! Art-Zoo is an inflatable playground and art installation in the setting of a zoological garden. So yeah!! To Art-Zoo off we go!! ;)

Jakarta & Ceritanya: JENDUL - JENDUL

Image
Salah satu souvenir tiap kita balik ke Jakarta itu ga laen dan ga bukan adalah jendul - jendul! Koq jendul - jendul sih?! Iya jendul - jendul karena ini udah melebihi bentol - bentol merah biasa! Ga emaknya, ga enaknya! Diserang nyamuk - nyamuk nakal! Huh!

Awu, Gide!

Image
Me: Mami boleh gigit ga?
Gide: Nooo!
Me: Kalo kiss boleh?
Gide: Oweh (boleh) .. Muach!
Me: Kalo hug boleh?
Gide: Oweh
Me: Nose to nose?
Gide: Nose nose!! *terus sodorin idungnya*
Me: I love you!
Gide: Awu (i love you)

21 This and That

Image
21, 22, 23, 24 .. Ah! Three months to his second birthday!! Feel surreal that our bundle of joy has been with us for the past 21 months! It seems like only yesterday I need to wake up and breastfeed every two hours! Kalimat klise abis tapi beneran! Buibuk pasti tau betul rasanya! HOHOHO .. Our bed is getting smaller but our life is way much brighter for sure! Thank you for making us smile ear to ear listening to your baby talk, trying to imitate our conversation .. and not to forget all those kisses and hugs you've given to us! Truly a winner!!

The Patch Squad

Image
Patch what?! Embroidered patches are back in trend and we decided to join the craze! Shall we just call it the patch trend?! I like how it sounds! Adding patches is fun and it gives you another way to flavor up your outfit. Or in my case, my boring white tee!


Jakarta & Ceritanya: NYARIS!

Masih cerita dari Jakarta, tapi kali ini tentang pengalaman adik saya naek ojek online. Udah bukan hal asing lagi kalo sekarang hidup kita, ehem yang di Jakarta maksudnya dimudahkan dengan adanya fasilitas ojek online, taxi online, dan sejenisnya. Ini ngetik ada sedikit unsur siriknya! Mulai dari jasa beli makanan, anter barang, sampe kita sendiri sebagai penumpangnya.

Jakarta & Ceritanya: #blogerattidadakan

Image
Udah ketebak ya dari judul dan fotonya! Iya nih ketemuan sama buibuk temen - temen blogger! Judulnya emang #blogerattidadakan .. karena saya sok ide ngajak ketemuan dadakan dan gayung bersambut! 

Tak Kenal Maka Tak Sayang

... Tapi udah kenal belom tentu sayang juga sih?! Koq nyinyir?!

15 fakta tentang diri sendiri?! Umh, kalo dulu suruh bikin beginian kayak semangat bener ya menceritakan diri sendiri, maklum ekstrovert garis keras! Cuma makin ke sini koq kayak agak malu ya walopun saya yakin kalo disuruh nulis bisa jadi panjang HAHAHA ..

Jakarta & Ceritanya: GIGI PALSU

Ini udah hari kedua saya resmi punya dan pake gigi palsu!
Gigi palsu?! Ciyus kakaknya?!  Demi apa?!

Status: Momacher

Image
... karena ibu adalah guru pertama dan utama!

Ya kalo ada istilah momager; mommy manager, punya saya ini namanya momacher; mommy teacher! Iya saya suka maksa! HAHAHA :)

The (not so) Little Black Dress

Image
They said one of the must have item in a woman's closet is an LBD, little black dress! And there will be always a perfect little black dress for everyone. Oh well, in my case it's not little since I'm wearing L size! Little dari mananya, Kak?! Aku sih bongsor! HAHAHA .. Long black dress fits better I guess! HOHOHO ..

The Nananas Bangkok Story: SEA LIFE BANGKOK OCEAN WORLD

Image
Fish! Fish! Abel (bubble), splash! Anybody know that song? The actual lyrics goes like this ..
All the fishes swimming in the water swimming in the water swimming in the water All the fishes swimming in the water Bubble bubble bubble, splash!!
That's one of Gide's favorite song! Kesukaan bener yang mana maminya bisa nyanyi same 852 kali sampe maminya ikut kuar bubble dari mulutnya alias berbusa! HAHAHA