May The Dots Be With You


If you ask me what's the most happening thing in Singapore right now beside the Geylang Serai Ramadhan Bazaar, I would say this sticker room!! Isn't it cute?! Uber cute!! To die for! Okay, I'm too much! But I don't mind putting #roomgoals for a room filled with colourful dots stickers! Kalo kata orang endonesa ini #kekinian! Shedap, shay!!! HOHOHO

The picture above was taken during our first visit there and we went back for the second time a week after that, the room is more dotty! Like more full and colourful with those rainbow dots ..


Welcome to Yayoi Kusama's The Obliteratio Room which one of nine artists that join the Gallery Children's Biennale: Dreams & Stories. Or in other word, the sticker room in ibu -ibu's lingo! Biar cepet gitu ngetik di WA - nya! HOHOHO .. And yes it's another artsy bitsy date with Gide and friends!!!

There are ten installations spread across the National Gallery in total .. and guess what?! Been there twice and we haven't explore the other installations because this lil guy love the sticker room so much and we spent most of the time here! Like almost one hour in every visit! Ya gimana engga, maen sampe cape di situ terus makan terus kecapean dia bobo! Ya uwis pulang lah kalo udah begitu! Nungguin dia bangun yang ada maminya yang mati gaya!!! 


To be honest, this room is super fun! And photogenic! Instagramable kalo pake istilah anak sekarang ya! The best part to visit this room is during lunch time! Or else you'll get limited space and time like our last visit which only allow us to be here for 10 minutes! Bukan ibu - ibu namanya kalo ga kuar ngantri lagi! Yes banget! Ada kali kita bolak balik ngantri 5x, macam ngantri wahana di Dufan gitu dhe! HAHAHA ... Abis gemes banget sih! Ga emaknya, ga anaknya ini ruangan paporit! Ya gimana ga paporit ya wong selama pergi cuma berhasil ke installation ini sama satu lagi yang bola - bola! Udah! HAHAHA 

Btw, you'll be given a sheet of polka dots stickers that you can paste everywhere you like beside the fire extinguisher and exit sign. Oh! The sticker is not free! You can make a donation and get this stickers or else you bur the art pack for $5 including the stickers and some other stuff. 


Gemes kan ya! Saya perhatiin ini sebenernya ide brilian banget loh! Beli barang - barang IKEA atau furnitur apapun, ... yang keliatan kemaren sih mostly IKEA terus dicat putih semua! Terus selesai! Terus orang yang dateng yang bakal fill up the room and make it very artsy! Bisa bener yaaaa si artistnya!! It's a good thing anyway, jadi kita berasa punya andil dalam membuat instalasi seni ini.

Brilliant!

And yes, we'll be back for the third time for sure karena mami masih penasaran mau liat instalasi yang laennya! Kali ini saya bakal langsung mulai dari lantai paling atas baru ntar yang terakhir si sticker room ini, kalo ga begitu pasti ujung - ujungnya ngendok lagi di sini! Terus baliknya bakal ntaran aja deh kayaknya karena ini musim libur anak sekolah juga yang ada pasti rame. Mau ajak daddy juga ke sini and having an artsy family date! Tsah! Gaya!! HAHAHA .. Untung kita gratis jadi bisa bolak balik! #mamiogahrugi :)

And here some other shots from our first visit ..

Comments

  1. ya ampun Gil, gw kok puyeng yah liat bulet2 gitu ahhaa.. kayaknya emang gw aja nih yg gak ngerti art dan gak mudeng sama indahnya art :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo bayar 20 dollar pasti ga puyeng deh mel :) HAHAHA

      Delete
  2. Sama kayak Mel, puyeng pala malah liat gituan..hahah.. Emang diri ini jauh dari hal2 art bgitu 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalo motifnya lemper mungkin jadi ga puyeng ya, py ;)

      Delete

Post a Comment