Posts

Showing posts from August, 2017

About Doing Good

Image
Just like any other days, we took the bus to go home and it was full as we predicted. We folded the stroller, carried Gide, and boarded into the bus. We just moved in and tried our best to make ourselves comfortable along the way since all the seats were occupied, included those priority seats. In the mean while Abang was carrying our toddler using one hand holding to the hand rail using the others. Me? I was in charge of the stroller and trying my best to be grounded along the highway ;)
No chance of anyone giving up their seat? Umh, I didn't see it coming ... If you ask me whether I felt upset or angry on that day, to be honest it's been a long time ago since me and Abang learnt to manage our expectation on this matter. Udah legowo, udah ga ngarep. We'll be thankful if someone is willing to give up their seat but if there isn't that's okay. Dikasih ya sukur ga dikasih ya udah, just live with it! Yup, that tough! *ini dengan nada riang gembira ya ngomognya* Yang …

The Wrinkled White Shirt

Image
As a stay home mom, weekends usually will be the days where I can have my dress up session and style my hair nicely .. Ya iyalah, ribet juga ya kalo hari biasa musti eye liner-an kalo mau beli sayur sama telor. Meleleh duluan yang ada HAHAHA .. So by that, I cherish weekends more! Iya aku bias nih! *wink*  ... And you know it's going to be a rushing Sunday morning when you were ignoring the alarm that supposed to wake you up. Oh yeah, 10 minutes made a big difference in a mom's life! Bisa kacau dunia persilatan, kakaknya .. and that's exactly what happened! 
I was awake and somehow ended up in sofa 'till Abang woke me up and reminded me that we had to go earlier on that day due some matters. Ngibrit mode on! So here the deal, I showered while Abang gave breakfast to Gide, then I had another extra minutes to put on my make up while Abang was showering Gide. Then it's my turn to dress this lil dude up while Abang took his turn to shower and get ready. Then I just…

Bali Safari & Marina Park with Loved Ones

Image
... AND MRS PRESIDENT!
Apparently we were there at the same day as Ibu Iriana was there! Ga sempet selfie sih cuma bareng aja pas nonton Bali Agung show. Nobar gitu deh! HAHAHA .. Padahal mah si Ibu duduk dimana kita dimana. Kalo pake pepatah, jauh di mata dekat di hati! Azek! Saya sempet teriak donk, "Ibu Irianaaaaaa!" *ehem* 
The down side, the show became out of schedule! Molor! Boo!! Almost one hour! Unacceptable!! Lots of people including us had been queuing early and not to forget under the sun, to watch this show. We purposely paid extra money for the ticket to see this must-watch show and we had to wait that long because of one person, ... to be exact satu rombongan. I'm aware that one person we're talking is our first lady but is should be done and planned better from both side, the management and presidency staff. To make it worse, not even a single sorry or anything was announced due to this delay. Cannot be like that lah, people!
Ga sedikit loh yang pro…

TWO TWO TWO

Image
"Hedei nyunyu mami! Gide hedei nyunyu!!" Kalimat itu yang selalu terlontar dari mulut kecilnya setiap kita ngelewatin ruangan tempat ngerayain ulang tahun Gide dua bulan lalu! Iya udah lewat dua bulan dan anaknya masih semangat ngomongin ulang tahunnya. Sukses artinya! Yeay yeay yeay!!! Hip hip hooray!!
Ide awal perayaan ulang tahun Gide dateng dari Abang dan saya setuju - setuju aja. Tujuan kita mau ngerayain ulang tahun Gide kali ini ga laen dan ga bukan sebagai tanda ucapan syukur atas penyertaan Tuhan buat Gide selama dua tahun ini,... and you know good things and happy moment meant to be shared!! Let's the celebration begin!
Saya sebagai panitia tunggal langsung sibuk mikirin gimana cara mengeksekusi perayaan ulang tahun Gide ini. Emang sih cuma dirayain kecil - kecilan aja cuma kan tetep butuh yang namanya persiapan ya. Akhirnya setelah diskusi dengan Abang, kita sepakat untuk ngerayain ulang tahun Gide dua kali! Hebring amat, sis! Bukannya apa, soalnya kalo semua …

Think Pink Think Pink

Image
One of #MAMAYUKERO's survival kits in this motherhood saga is comfy outfit! Oh yes banget!! If you had known me quite sometimes, you'll definitely know that I'm a die hard fan of comfy top and jeans. Terus udahannya suka bingung terus misuh - misuh sendiri karena bajunya itu - itu aja, terus kalo ke toko belinya modelnya itu - itu lagi, terus diprotes sama suami, terus berjanji sama diri sendiri mau ganti gaya, terus balik lagi ke square one! Ya gitu aja lah terus! Sampe kudanil bertelor kayaknya baru ganti gaya HOHOHO ...
Emang salah satu resolusi saya taon ini tuh mencoba lebih eksperimental dalam berpakaian cuma ya begitulah adanya, macam lampu disko yang kelap kelip. Mikirin mau jalan ke halte bis depan tanpa keringetan sedikitpun bikin nyerah duluan. Sigh! Ayo jangan menyerah, Gill!!! Terus dicoba! Apa sih?! Menuju #MAMAYUKERO kece 2017!!! HAHAHA ...  
Masih dari dunia fesyen, saya ngerasa makin ke sini outfit saya itu warnanya berkisar di hitam, putih, abu - abu, bi…

Play to Pause

Image
pause pɔːz/
noun: a temporary stop in action or speech.
In this fast moving pace of life, the press button might be the least button you want to use. Instead, people tend to press the fast forward button. At least that happen for me until the small voice inside my heart ask me to press pause.
Seriously?! Demi apa kakak?!
With so many things to do, so many things to think, a toddler that need to be fed and entertained, a house to be cleaned, a husband to be taken care, plates need to be washed, mentee to be mentored, and this and that, and the list keep on going, .. I need to press pause?! Not to forget my hair need to be dyed also! Aiyo! Cannot lah! Things won't automatically be done by itself when I press pause. After all, I thought life is about moving forward isn't it? I rather press play all day long, all year long.
But hey, it's a pause after all; a temporary stop
Not a stop; A pause
Another thing, when you press pause, you have to press play again somehow, right?!
Som…

#31/52: Sailor #MAMAYUKERO

Image
Someone ever asked me, "How do you do that?" And I was, "Do what?!", "Do that! Taking care Gide alone, doing all the house chores and still have time to blog!" Terus seenak udel saya jawab, "Karena gw punya kekuatan bulan!!!" Jiah! Berasa Sailor Moon aja! Umh, sebenernya kalo boleh jujur saya lebih pilih Sailor Jupiter!! *lalu diketok pake wajan* HOHOHO 
Trust me! I'm not the only momma blogger out there! Ibarat pepatah kekinian mengatakan, saya ini cuma remahan rengginan di tengah perkancahan peribuan dan perbloggeran! Percayalah di balik semua foto - foto bagus dan postingan blog saya, ada #MAMAYUKERO yang jumpalitan ganti seprei trus sibuk masak nasi capcay, yang lepek dan bau asem tapi tetep ribet sendiri pegang kamera, yang eneg liat cucian koq ga abis - abis, yang lagi buru - buru mau pergi tapi kesandung mobil - mobilan, dan ga ketinggalan, yang baru mau maen instagram koq ya anaknya udah bangun! HAHAHA
Just like everybody else, I…

The Nananas' Toddler Packing List

Image
I have no idea how many times I said this before but I'm married to someone whose dream is to travel around the world. "Kamu tau lah, Gee dari awal kita pacaran aku udah bilang ke kamu, I won't fancy you with those expensive bags or shoes but I'll bring you around the world .. And now with Gide as well" And I'm one grateful wife! Walopun masih usaha kadang minta dibeliin tas dan biasanya ga pernah berhasil. Ya namanya juga usaha kan HOHOHO ...
We went to Bangkok earlier this as our premiere family trip and it was a success. Yeay! Moving on, we are going to have another short trip next week followed by our big trip in October. Plus some balik kampong trips! Can't hardly wait! Oh no! Mendadak keinget sate padang! SOS!! 
As you know, bring a toddler along is one thing but the amount of stuff that need to be brought is another thing! Double the hassles yet double the fun!! With this post, I would like to share The Nanana's toddler packing list :)
THE IDE…

Suami Masa Gitu

"Rai, aku lagi pengen makan bolu tape"
"Di sini ada?"
"Ga tau, ntar aku mau pesen kalo pas balik indo"
"Ya udah, pesen aja ntar. Kamu tau pesennya dimana?'
"Iya tau! Temen aku ada yang jual kue, ntar pesen sama dia. Udah tanya harganya juga. Murah seloyang 120ribu"

"Itu mah mahal kali!"
"Lah?! Ya segituan lah sekarang, kan seloyang juga"
"Ya 120 ribu mah mahal, murah tuh 2000. Gorengan tuh murah 2000!"
"YA KALI REMON! DUA REBU! BIKIN KESEL!"
"HAHAHA .. Loh?! Bener kan?! Aku salah dimana?! 2000 murah kan?!"
"TERSERAH!!!"

Kurang kesel gimana coba ya?! Kalo kata bapake Gide, hal - hal kayak gini yang bikin hidup saya berwarna karena kawin sama dia. Iya! Warna item! HAHAHA .. Yah sejujurnya, sejak ada Gide saya sadar kadang - kadang eksistensi bapaknya agak berkurang di mata saya dan itu ga boleh banget. Saya setiap hari suka ngingetin diri saya sendiri kalo peran utama saya itu sebagai istr…