A Shrine To Remember


We were in Kyoto, on our own way to Fushimi Inari Taisiha when I popped this question to him, ...

"Rai, kamu inget lagu yang sekarang atau lima puluh tahun lagi itu?"
"Iya, tau ..."
"Setelah aku pikir - pikir yang bikin lagu itu pasti dopaminnya lagi tinggi banget tuh"
"Kenapa gitu?!"
"Coba perhatiin liriknya, sekarang atau lima puluh tahun lagi kumasih tetap akan mencintaimu, terus dia lanjutin tak ada bedanya rasa cintaku, masih sama seperti pertama bertemu. Koq aku berasa pret banget ya! Masih tetap mencintaimu aku terima, tapi dibilang rasa cintanya masih sama saat pertama bertemu engga banget! HAHAHA .. Coba aku tanya kamu, gimana rasanya udah mau kawin 7 taon sama aku?"
"Eneg!"
"Tuh kan! HAHAHA .. Sama aku juga begitu! HAHAHA .. But seriously Rai, how does it feel?"
"Aku udah janji di hadapan Tuhan sama jemaat untuk pegang komitmen ini. Emangnya kamu, pas nikah salah baca janji nikah?! HAHAHA"
"Yeeeee dia bahas itu lagi! Gw salah tuh gara - gara grogi! Gw udah afalin! Salah dimana juga ga ada yang tau, aku aja ga tau. Loe aja reseee"
"Gw tuh serius, gw afalin bener - bener"
"Gw juga serius, namanya juga manusiaaaaaa .. Ngeselin!"

Yah gitu aja terus kita rauwis - uwis! Sampe kita udah jajan ini itu, udah masuk ke dalam temple-nya, udah kesel gara - gara si Inari Taisha ruame banget macam orang semua lagi ngumpul mau demo, udah sampe foto - foto tapi bocor sana sini gara - gara kebanyakan orang, udah kesel - kesel berdua karena pusing duluan liat orang, udah baekan lagi, udah sampe pulang dan jajan lagi juga, pokoknya udah semua, dan topik ini masih belom selesai .. Ya gitu deh! HOHOHO



And from all over places that we've been trough, I truly had no idea why it had to be Fushimi Inari where this conversation took place. Mungkin ini pertanda juga ya nanti 50 taon dari sekarang Tuhan masih kasih kita kesempatan buat jalan - jalan terus dan balik lagi ke sini buat ngerayain 50th wedding anniversary. But in a meanwhile, we still have another 43 years to go! Wadauw! Masih jauh amat yaaaaa .. but it's okay, people said dream big and I want to have that dream! With you of course! Another amen for that :)

Saya pernah berpikir, jika boleh ngulang waktu dan dikasih kesempatan memilih lagi, would I going to choose Abang again to be the person whom I married to, or I rather choose somebody else. Somebody who is not as stubborn as him. But when I think about it over and over, he's not stubborn at all, he's persevere and goal oriented! Actually, I'm the one who always play stubborn all this while but just too gengsi to admit that. Ho'oh banget!

This month mark our seven years of being together in marriage life and all I can say marriage is hard! HARD! Huruf gede semua! It's so hard because it's not just a temporary thing. It's so hard because you have to decide consciously to commit yourself to that one person no matter how good or bad the situation is, no matter how annoying he or she is, you already made that decision. Yes, you! Not anybody else, even your parents! It's more that putting the hashtags like #relationshipgoals, #couplegoals, or captioning BAE in your picture. It's way more than that, people! Well, sorry not sorry for telling the truth but after living with the same person for the past seven years and yet we still argue over small stuff, you need more than those butterfly feelings in your tummy to sustain your marriage life. Ho'oh!! Satu hal yang kita selalu setuju adalah indomie ga pernah salah! Yup! The sparks and romance will be faded, your midnight movie dates turned to watching robocar poli, and everything seems just become routine to be done day by day ... 

But, if you ask me whether I'm happy to be married? I would say YES! Huruf gede lagi! It's not that easy to put a Choleric Melancholic together with a Sanguine Choleric but I can tell you it's our journey after all and celebrating our seven years togetherness, we are more than grateful for each other. Thanking God for all his goodness in our life, thanking God for his assurance from day one for us to go trough this journey, thanking God for his love as our foundation! It will never be a smooth ride but you know who is your travel companion and that's what matter! *wink*

Scrolling our recent traveling pictures which I complained why some of them are blur and his answer was, "Loh! Aku kan cuma bilang foto aku bagus nih angle-nya, ga bilang fokusnya HAHAHA" .. made me realized that it has been such a crazily wonderful journey with this guy! He's not perfect and neither do I but again I thank God for you, Rai! Thank you for keeping up with me! I know I'm not easy to deal with and again and again you're the one who always make the first moves to fix things up. I thank you for that!! :)



Yes, we still got a lot of works to do! A lot of things to learn together and I need to give a constant reminder to myself that once I was your girlfriend before having this #MAMAYUKERO label and somehow need to spark up those girlfriend sides of me! I don't want us ending up be a perfect housemate, I want us to stay alive and fun and having those nonsense conversation and crazy laugh! I'm one guilty person for sometimes taking you for granted, for leaving you alone in the living room and falling asleep countless time, and for that reason, I'm really sorry *sambil madep kamu terus senyum manis* ;)

50 years from now, I'll be 83 and you'll be 84! Wow!! Semoga kalo dikasih kesempatan sama Tuhan sampai di umur itu, berat badan kita ga berbading lurus ya sama umurnya. Amiiiin!!! HOHOHO .. 50 years from now, I have no idea where we will be. Are we still be in this little red dot or probably harvesting our own veggie from our garden in New Zealand, or doing something crazy like shark diving in our golden age! Who knows?! Still my prayer would be the same, I want to be wherever you are if God allows us :)



Happiest anniversary, partner! Seven down and forever to go! Ahey!! Btw, shall we have those indomie goreng again mixed with sambel mertua again for tonight?! Aku ada chye sim dan kayaknya kalo tambahin telor goreng sama maling will be purrrrfeeccccttttt! Shall we?! I LOVE YOU! ;)

... And yes, I'll choose you again over and over! ;)

Comments

  1. Wah, dinikahan gw juga ada insiden nih soal janji nikah. Posting ah pas weaniv ke 3..hahaha.. Gw penasaran deh pen ketemu Abang Rai.. Pasti ganteng dan boxy ya ketemu lgsg, Bokap gw juga botak dan ganteng.. haha #iyainaja

    Ehh.. Tapi gw (yg baru mau 3 tahun menikah) masih ada sensasi kupu2 lho kalo liat si Ai..hahaha.. Semoga 7, 50, sampai kekekalan tetep ada lah ya.. Amenn amenn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha py ngakak gw!!! iya amin gw doain biar kupu2nya ga ilang2 dalem perut loe yaaaa hehehehe ;)

      Delete
  2. Fushimi Inari ini memang puenuuuhhh banget. Tapi pas keluarnya seneng karena banyak jajanan hahahaha. Wah ternyata elu dah lebih lama nikahnya daripada gue hahahaha. Selamat HUP ya Gill! Makin sering jalan2nya, dan makin bahagia selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaaaa hahaha tapi makin ke dalem makin kosong ya, bahagia! hhahaha :) dan iya jajanannya paling banyak di sini hahahaha :) ... thank you buleeeee .. amin makin sering jalan2 dan amin bahagia selalu! same to you!!!! hahaha :) maskin sering nonton konser ya ;)

      Delete

Post a Comment